Corina Şuteu: Plagiatul e inadmisibil, o decredibilizare profundă

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, consideră că doctoratele trebuie să fie legitime, afirmând că 'plagiatul este inadmisibil', fiind 'o decredibilizare profundă'.

'Sunt de părere că plagiatul este inadmisibil, este o decredibilizare profundă. Nu vreau să vorbesc despre cazul domnului Tobă, dar cred că măsurile care să permită - şi înţeleg de la colegul meu, ministrul Educaţiei, că această chestiune se va întâmpla - măsurile legate de comisia care să judece tezele plagiate şi să le anuleze sunt fundamentale pentru ca să ne recredibilizăm la toate nivelurile în acest moment. Pentru că, dacă activitatea academică, activitatea de cercetare, activitatea de specializare o decredibilizăm atât de flagrant prin plagiat, nu putem avea pretenţia că vom face ceva serios în nimic, în niciun domeniu, nu numai în domeniul Culturii, dar în nici un alt domeniu de specialitate', a spus Şuteu.

Potrivit ministrului Culturii, actualul Guvern este unul de profesionişti.

'S-a vorbit foarte mult despre Guvern ca fiind un guvern de tehnocraţi. Eu, personal, cred că, în foarte mare măsură, acest Guvern este, de fapt, unul de profesionişti. Profesioniştii şi specialiştii sunt o categorie care există tocmai pentru că titlurile lor sunt bazate pe ceva legitim. Ori, în cazul doctoratelor, doctoratele trebuie să fie legitime', este de părere Corina Şuteu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel