Coreea de Nord, un nou avertisment către Statele Unite

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Statele Unite nu trebuie să interpreteze greşit semnalele preşedintelui Coreei de Nord, Kim Jong-Un, întrucât acest lucru ar putea genera o „mare dezamăgire”, avertizează Kim Yo Jong, sora liderului de la Phenian.

Jake Sullivan, consilierul pentru Siguranţă Naţională al preşedintelui american Joseph Biden, a catalogat drept „un semnal interesant” afirmaţiile liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, care a pledat recent pentru „confruntare” sau „dialog” cu Statele Unite, conform agenţiei Reuters.

„Se pare că Statele Unite ar putea interpreta situaţia astfel încât să caute confort. Dar aşteptările de acest fel, alimentate greşit, riscă să genereze o mare dezamăgire”, a afirmat Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong-Un şi unul dintre liderii Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord.

Vezi și: Kim Jong Un vrea ca ţara să fie pregătită pentru dialog, dar şi pentru confruntare cu SUA

Administraţia Joseph Biden speră să primească un răspuns favorabil din partea Coreei de Nord la oferta de lansare a negocierilor pe tema programului nuclear. Sung Kim, emisarul special al Washingtonului pentru Coreea de Nord, s-a deplasat la Seul, pentru discuţii cu oficiali sud-coreeni şi japonezi despre abordarea diplomatică faţă de regimul de la Phenian. „Continuăm să sperăm că Republica Populară Democrată Coreea va răspunde pozitiv la demersurile noastre şi la propunerea de a organiza o reuniune oriunde, fără condiţii prealabile”, a declarat luni Sung Kim, după întâlnirea cu emisarii sud-coreean şi japonez, Noh Kyu-duk şi Takehiro Funakoshi. Totuşi, Sung Kim a atras atenţia că Administraţia Joseph Biden va continua să exercite presiuni asupra Coreei de Nord prin sancţiuni, din cauza programului nuclear al Phenianului.

Coreea de Nord, pregătită pentru ambele situații

Coreea de Nord trebuie să se pregătească „atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare” cu Statele Unite, a afirmat în urmă cu câteva zile liderul regimului autoritarist de la Phenian, Kim Jong-Un. „Kim Jong-Un a evidenţiat necesitatea de a fi făcute pregătiri atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în principal că naţiunea nord-coreeană trebuie să fie pregătită deplin pentru confruntare”, a anunţat agenţia oficială de presă de la Phenian, KCNA, referindu-se la discursul liderului Coreei de Nord privind strategia faţă de Washington.

„Preşedintele nord-coreean a pledat pentru acţiuni rapide de contracarare a situaţiilor neprevăzute şi a cerut concentrarea eforturilor pe stabilitatea Peninsulei Coreea”, conform KCNA. Coreea de Nord denunţă „politicile ostile” ale Administraţiei de la Washington.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, nu a exclus posibilitatea unei întâlniri cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, subliniind însă că o astfel de reuniune poate avea loc doar după angajamente ferme din partea regimului de la Phenian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel