Coreea de Nord. Trump, vizită în Japonia. Urmare majoră

Donald Trump își va începe turneul asiatic printr-o vizită în Japonia, care poate avea o miză mult mai importantă decât se poate crede la prima vedere. Țara niponă poate lua o decizie importantă, sub pretextul amenințării Coreei de Nord. 

Împăratul Akihito al Japoniei îl va întâlni pentru prima dată pe președintele american Donald Trump luni dimineața, la Palatul imperial din Tokyo.

Tema anunțată de Donald Trump o reprezintă provocările lansate de Coreea de Nord, iar Japonia pare dornică să răspundă pozitiv solicitărilor SUA. În acest moment, Japonia pare dispusă să se înarmeze. Criza coreeană poate fi însă și un pretext al japonezilor spre o înarmare rapidă în lupta pentru supremație în zonă, cu China. Președintele Donald Trump s-a arătat de mai multe ori nemulțumit în privința măsurilor luate de Beijing împotriva Coreei de Nord. Japonia pare aliatul cel mai la îndemână pentru SUA în condițiile în care China spune că a luat maximum de măsuri. Japonia poate așadar să profite de poziția favorabilă. 

"China face clar mai mult. Dar este evident că nu este suficient până când nu ajungem la denuclearizare", a subliniat generalul HR McMaster. 

Donald Trump începe duminică o vizită de trei zile în Japonia, în cadrul turneului său asiatic de 12 zile în care va porni vineri, 3 noiembrie. Programul vizitei sale în Japonia mai cuprinde, duminică, o partidă de golf cu premierul Shinzo Abe, iar luni o reuniune la nivel înalt cu oficiali niponi și o întâlnire cu familii ale unor cetățeni japonezi răpiți de nord-coreeni în anii 70 și 80, urmând ca marți să plece mai departe în Coreea de Sud.

Trump pleacă din Washington vineri pentru un turneu de zece zile în Asia, care cuprinde vizite în cinci țări (Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam și Filipine).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel