Coreea de Nord, test rachetă balistică: "A fost un succes"

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Coreea de Nord a confirmat că a efectuat "cu succes" un nou tir cu o rachetă balistică, a informat marți agenția oficială KCNA la o zi după ce noul test a suscitat condamnări internaționale, relatează AFP.

Liderul nord-coreean "a supervizat" tirul — al treilea în trei săptămâni—, în timp ce numeroase rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să își continue programele balistic și nuclear, iar Washingtonul amenință regimul comunist cu o intervenție militară.

"Racheta balistică a zburat spre est unde ziua începea și a atins perfect ținta sa, după ce a parcurs jumătatea din distanța de care este capabilă", a precizat agenția nord-coreeană.

Coreea de Sud a afirmat luni că această rachetă de tip Scud a parcurs 450 de kilometri, iar Japonia a precizat că a căzut în zona sa economică exclusivă care se întinde până la 200 de mile marine (370 de kilometri) de coastele sale.

Președintele american, Donald Trump, a scris luni pe Twitter că Phenianul dă dovadă de "o mare lipsă de respect" față de China, singurul aliat al regimului nord-coreean, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel