Coreea de Nord, test nuclear. Care va fi pretextul

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a supravegheat manevre militare ale forțelor sale speciale, a transmis joi media de stat de la Phenian, într-un moment în care tensiunea crește între regimul comunist și Washington pe subiectul nuclear, informează AFP.

Unii specialiști estimează că autoritățile nord-coreene ar putea utiliza sărbătorirea celei de-a 105-a aniversări a nașterii fondatorului statului, Kim Il-Sung, sâmbătă, ca pretext pentru efectuarea celui de-al șaselea test nuclear.

Joi, agenția oficială KCNA a relatat că liderul de la Phenian a asistat dintr-un post de observație la manevre constând în parașutarea din avioane ușoare a unor comandouri ale forțelor speciale care au căzut "ca grindina" pentru "a merge să distrugă fără milă țintele inamice".

Surâzător, Kim Jong-Un și-a acoperit cu elogii trupele pentru precizia lor, explicând că "gloanțele par să aibă propriii lor ochi", a arătat KCNA, care nu a specificat când au avut loc exercițiile.

"Acest exercițiu arată din nou că invadatorii imprudenți vor testa gustul gloanțelor armatei noastre populare coreene și al războiului", continuă agenția menționată, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel