Coreea de Nord-SUA. Oferta americanilor pentru Kim Jong Un

trump
trump

Discuţiile între Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord 'avansează mai rapid decât anticipam noi', a declarat luni, la Singapore, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, precizând că negocierile continuă înaintea summitului de marţi între preşedintele american Donald Trump şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, transmit AFP, dpa şi Reuters.

'Sunt foarte optimist în ce priveşte şansele de reuşită' ale întâlnirii de marţi, a afirmat Pompeo într-o conferinţă de presă. 

El a reiterat că 'sancţiunile vor rămâne' în vigoare în baza oricărui acord între preşedintele Trump şi liderul Kim până când Phenianul va conveni să furnizeze dovezi verificabile privind denuclearizarea sa. 

'SUA au fost păcălite înainte' şi nu vor permite ca acest lucru să se întâmple din nou, a mai spus Pompeo în conferinţa de presă. 

Oferta SUA pentru Coreea de Nord

Secretarul de stat a menţionat că SUA sunt pregătite să ofere Coreei de Nord, în schimbul denuclearizării sale 'complete, verificabile şi ireversibile', 'garanţii de securitate unice, diferite' de cele propuse până acum. 

V'-ul contează, a subliniat Pompeo, citat de Yonhap, referindu-se la acronimul CVID al obiectivului Statelor Unite de denuclearizare completă, verificabilă ireversibilă a Coreei de Nord. 'Ne vom asigura că stabilim un sistem suficient de robust de verificare (...) aceasta este ceea ce lipsea înainte', a arătat secretarul de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel