Coreea de Nord, lista dușmani SUA. Trump, decizie

Donald Trump va decide la începutul săptămânii viitoare în legătură cu o eventuală reintroducere a Coreii de Nord pe lista "statelor care susțin terorismul", situație rezervată simbolic celor mai răi dușmani ai Statelor Unite, relatează AFP.

Decizia ar fi o modalitate de a crește presiunea asupra regimului condus de Kim Jong-Un pe care Statele Unite doresc să îl izoleze mai mult pe scena internațională pentru a-l constrânge să renunțe la programul său nuclear.

"Președintele se va pronunța la începutul săptămânii viitoare", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, în cursul briefingului de presă cotidian.

Mai mulți membri ai administrației Trump au lăsat clar să se înțeleagă că o nouă includere pe această listă neagră se află la ordinea zilei. Printre argumentele sale, executivul insistă asupra asasinării lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg în dizgrație al lui Kim Jong-Un, în februarie în Malaezia.

Lista americană a statelor "care susțin terorismul" conține în prezent doar trei țări: Iranul și Siria, principalii dușmani ai SUA, precum și Sudanul care intră, totuși, treptat în bunele grații ale Washingtonului.

Coreea de Nord s-a aflat în trecut pe această listă, între 1998 și 2008, din cauza presupusei sale implicări în distrugerea unui avion de pasageri sud-coreean în 1987, făcând 115 morți.

În octombrie 2008, sub președinția lui George W. Bush, Statele Unite au retras Phenianul de pe listă, în schimbul controlului "tuturor instalațiilor nucleare" ale regimului nord-coreean.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel