Coreea de Nord: 32 de turiști chinezi, morți într-un accident pe o stradă necirculată

China a trimis un grup de lucru cu experţi medicali în Coreea de Nord luni, după ce 32 de turişti chinezi şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier grav ce a avut loc duminică noaptea la sud de Phenian, a anunţat Ministerul chinez de Externe, citat de Xinhua şi DPA. 

În accident, care a avut loc în provincia nord-coreeană Hwanghae de Nord, situată la sud de Phenian, au murit 32 de turişti chinezi şi patru membri ai personalului nord-coreean. De asemenea, doi turişti chinezi au fost grav răniţi şi se află într-o stare extrem de critică, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Lu Kang, într-un briefing de presă. 

Conform purtătorului de cuvânt, după accident, MAE chinez şi Ambasada Chinei din Coreea de Nord au declanşat imediat un mecanism de urgenţă şi depun toate eforturile pentru gestionarea situaţiei provocate de accident. Departamentele de resort din Coreea de Nord cooperează cu partea chineză în eforturile de salvare şi în investigaţii, a precizat Lu Kang. 

Cauza accidentuluii, necunoscută 

Cauzele accidentului nu sunt clare, menţionează DPA. Şoselele din Coreea de Nord, o ţară săracă şi izolată din nord-estul Asiei, nu se confruntă des cu un trafic intens, dar multe autobuze şi alte vehicule nu întrunesc standardele cerute. 

Potrivit unor informaţii neconfirmate, turiştii erau din oraşul chinez Shenyang (nord-est). Turiştii chinezi fac parte din cele mai numeroase grupuri de călători străini şi vizitează deseori locurile unde este comemorat Războiul Coreean de la începutul anilor 1950. O miliţie de voluntari chinezi a luptat de partea Nordului în războiul împotriva trupelor Naţiunilor Unite, conduse de SUA, în Sud, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel