Urmărește emisiunea live


Copil de 10 ani, în stare critică după ce a fost atacat de câini. A fost găsit plin de sânge pe marginea drumului - Update

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un copil de 10 ani a fost atacat de câini și se află în stare critică la spital.

Update

Proprietarul câinilor care au muşcat un copil de 10 ani, reţinut

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au emis, duminică, o ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 45 de ani, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, după ce câinii acestuia au muşcat un copil de zece ani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, bărbatul, în calitate de proprietar al celor trei câini, nu ar fi luat măsurile necesare de prevenire a atacului, astfel cele trei exemplare canine au ieşit de pe domeniul privat şi au atacat victima care se deplasa pe drumul public. Iniţial, doar unul dintre cei trei câini a fost revendicat de proprietar, însă, din cercetări, a reieşit faptul că şi ceilalţi doi îi aparţineau.

Știrea inițială

Un copil de zece ani a fost găsit în stare gravă, plin de sânge, pe marginea unei străzi din Botoșani, conform Ziarul de Iași.

„La data de 19 februarie 2023, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului. Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în  timp ce se deplasa pe strada Săvenilor, ar fi fost atacat de 3 câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis Poliţia Judeţeană Botoşani.

Copilul a fost adus la spitalul "Sf. Maria" din Iași. Managerul Spitalului de Copii , Alina Belu, a declarat că victima se află în stare gravă, cu plăgi „importante” la cap și pe corp și va fi internat la ATI pentru stabilizarea hemodinamică. În prezent, copilul este intubat și ventilat mecanic și se află în „stare critică”.

Acesta „va fi transferat către secția de anestezie terapie intensivă pentru acțiune multidisciplinară care va avea ca prioritate salvarea vieții pacientului”, a spus Alina Belu.

Reamintim că, în ianuarie 2023, pe malul Lacului Morii, o femeie care ieșise la alergat a fost ucisă de mai mulți câini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel