Convenţia Anuală Pro România - LIVE. Victor Ponta a lansat Manifestul politic PRO România 2020-2024

Duminică, 16 februarie, începând cu ora 12.00, are loc, la Bucureşti, Convenţia Anuală Pro România. 

PRO România organizează duminică, 16 februarie, reuniunea Convenției Anuale. Evenimentul se va desfășura la Palatul Parlamentului, Sala A.I. Cuza, începând cu ora 12.00, cu participarea a peste 1.200 de membri PRO România, parlamentari și coordonatori locali. DC News va transmite live text şi video evenimentul Pro România, în cadrul acestui articol, precum şi prin alte ştiri. 

Cu ocazia Convenţiei Anuale Pro România, președintele partidului, Victor Ponta, va lansa "Manifestul politic PRO România 2020-2024” ce conține zece priorități pentru dezvoltarea României.

LIVE TEXT:

A început evenimentul. Vorbeşte Victor Ponta:

- Vreau ca oamenii să afle ce vrea să facă Pro România. Să le arătăm ce vrem să facem în 2020-2024.

- Vreau ca alături de Mircea Diaconu să avem un proiect comun, cel referitor la salvarea pădurilor din România.

Vorbeşte Mircea Diaconu: 

- Povestea numită prezidenţialele trebuia citită altfel, nu politic, ci ca o formă de neutralitate, pentru echilibrul polemicii politice. Doar trei partide au înţeles acest lucru.

- Întrebarea mea este: către ce vrem să ne unim? 

- Vă amintesc de un proiect la care am ţinut, din vechiul PNL, condus de Crin Antonescu. S-a numit USL. A fost un proiect politic serios, profund, cu mare succes la cetăţeni, dar eşuat. Atunci am deschis acel subiect: propun ca 10 ani să aplicăm un tratament de regenerare a pădurilor româneşti. Un pachet întreg legislativ, de reîmpăduriri, perdele forestiere.

Victor Ponta îl invită să ia cuvântul pe Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: 

- Dragă Victor, dragi colegi - am văzut multă lume în sală cu care am parcurs un drum comun, vă mulţumesc pentru invitaţie. Suntem 2 partide tinere, chiar dacă Pro România e ceva mai tânăr care încearcă să-şi găsească locul pe scena politică. 

- Ne apropie lupta împotriva hegemoniei partidelor mari. Am cooperat de nenumărate ori în Guvern, în Parlament şi, mai nou, am avut un candidat comun la prezidenţiale, Mircea Diaconu.

- Am asistat la un blat vizibil între cele două partide mari la prezidenţiale. Am văzut această şaradă cu alegerea primarilor în două tururi. Au dat cu praf în ochii românilor. Pentru faţadă, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu e miroase. Suntem aici ca să găsim soluţii şi să mergem mai departe, să participăm la alegeri corecte, nu la parodii. Suntem oameni politici maturi care pot găsi soluţii.

- ALDE nu va merge pe fenta cu anticipatele, pentru că nu văd sensul lor. Nu văd ce pot câştiga românii dacă alegerile se ţin cu 3-4 luni înainte. Scopul e de a păcăli românii pentru ca apoi să vină cu un plan de austeritate. Actualul guvern pare să dorească cu orice preţ să ţină România la coada UE, să fie o piaţă de forţă de muncă ieftină. 

- Această idee de preţuire a interesului naţional trebuie să existe în politica românească şi nu voi abdica de la acest principiu niciodată.

- Aşadar, totul e în regulă. Mergeţi mai departe, vă urăm succes!

Victor Ponta: Dragă Călin, noi aşa ne-am născut, că voia să ne omoare PSD-ul!

Vorbeşte Gabriela Firea: 

- Sper să nu fiu dată afară din partid pentru că am venit la această întâlnire. Cred că au trecut acele vremuri în care voiai să spui ceva, erai chemat la şedinţă. Am avut de suferit de pe urma unui mod şi stil de a conduce care nu are nicio legătură cu democraţia. 

- Trebuie să vedem unde am greşit, de ce am schimbat trei premieri în trei ani şi de ce nu am ales în fruntea Guvernului premier ca Victor Ponta. Doar premierul Victor Ponta a înţeles ce importanţă are sistemul de termoficare din Bucureşti. 

- Avem acum un Guvern de oameni cinici, răi. Ministrul Muncii minte cum respiră şi postează pe Facebook nişte conducte de la ELCEN, în subordinea Guvernului şi spune că sunt de la primărie. 

- Vreau să vorbim despre partide responsabile şi iresponsabile. Nu contează mărimea partidului, ci cum sunt conduse, bine sau rău. A venit vremea unor oameni politici de altă factură. 

- Sunt convinsă că aţi venit să faceţi politică de calitate pentru oameni, nu să vă realizaţi personal. Mi-aş dori foarte mult să fim împreună pentru un proiect comun, iar acel proiect comun se numeşte Bucureşti. De trei ani PSD şi ALDE să luptă să repare ce au stricat PNŢ, PDL, PNL. Ne-a fost foarte greu.

- Avem de ales dintre două: ori pierdem separat, ori câştigăm împreună.

Vorbeşte Alex Coita: 

- Vă transmite salutul colegilor mei din PSL.

- Oricât de tentant e să stai în pătrăţica ta, este mult mai important să încerci să ieşi din bula în care te afli. Ar trebui să ne unească un singur proiect: proiectul România. România nu mai are un proiect de ţară. Nu am făcut mai nimic, decât să ne certăm între noi. A venit momentul să schimbăm asta. 

Vorbeşte Daniel Ionaşcu: 

- România are nevoie de echilibru, de unitate, de construcţie care integrează. Avem obligaţia să cultivăm repere comune, pentru a putea construi împreună. (...) Am intrat aici ca să facem ceva cu sufletul, de la oameni pentru oameni.

Victor Ponta: Îi mulţumesc lui Marcel Ciolacu că a acceptat invitaţia noastră. Însă cred că înainte de a-i da cuvântul, că întâlnirea noastră arată că Pro România vrea să se lupte cu ce face rău PNL-ul. România merge într-o direcţie greşită; trebuie să construim o alternativă. Dacă ducem această bătălie singuri o să fie mai greu, dacă o ducem împreună, o să fie mai uşor. 

Vorbeşte Marcel Ciolacu:

- Cred că au venit vremuri mai bune pentru PSD, cu tot efortul pe care încerc să-l fac cu colegii mei, pentru a intra într-o perioadă de normalitate. Sunt şi voi rămâne PSD-ist, indiferent de tot ceea ce s-a întâmplat în partid în ultimii ani. Cred în acest partid, în capacitatea lui de a se reconstrui şi a se reforma.

- Situaţia din acest moment nu e una tocmai fericită, nici pentru PSD dar nici pentru Pro România. La mine în birou, cu mai mulţi colegi, am avut discuţii în ceea ce priveşte deplasarea mea şi cu un consultat, cu care trebuia să termin ce aveam de spus. Nu a existat o tensiune dacă să vin sau nu. 

- Acum un an, nu aveam voie nici să vorbim. Dacă vorbeam, eram trădători de ţară, de neam, de orice. Se pare că am depăşit cu toţii aceste lucruri. Trebuie să spunem adevărurile: Victor Ponta a fost un prim-ministru bun. A fost primul-ministru al PSD, ca şi doamna Corina Creţu, care a fost un comisar foarte bun, dar tot al PSD. Şi Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun. (n.r. - se aud huiduieli şi rumoare în sală). (...) Acesta este istoricul pe care trebuie să ni-l asumăm. Nu noi am fost conducătorii care ne-au învrăjbit. Eu nu sunt un om care are ură. Victor Ponta nu e un om care are ură.

- Sunt colegi din PSD care nu doresc o alianţă cu Pro România. Şi dintre dvs sunt oameni care nu doresc o alianţă cu PSD. Vă respect decizia. Dar nu aţi vrea totuşi să-i întrebăm şi pe români ce vor? Dacă noi hotărâm cum ne convine nou, într-un grup mai mic sau mai mare, nu-mi spuneţi că aşa-şi doresc românii. Şi eu şi dvs suntem români, înainte de a fi PSD-ist sau de la Pro România. 

- Nu ai dreptul să modifici legislaţia electorală înainte cu 2-3 luni înainte de alegeri. Un precedent extrem de periculos făcut de un iresponsabil. Orban nu are nimic în fibra lui cu democraţia. Nu a fost suficient că am trecut o moţiune de cenzură, a trebuit să mai vină cu o OUG în care ne transformă pe toţi într-o singură secţie de vot; o aberaţie şi un cretinism. E un atac direct la nivelul de trai al românilor. Atac direct asupra democraţiei.  (...) Nu ştiu ce decizie veţi lua, dar eu sunt hotărât să ascult de români, să avem un proiect ambiţios. PSD, când i s-a cântat prohodul a ieşit mai întărit. Să încercăm alianţe politice pentru viitoarele alegeri. Dar decizia o să vă aparţină dvs. Luaţi-o după ce vorbiţi cu vecinii, cu prietenii. Lăsaţi ura, lăsaţi apa să treacă, să astupe unele răni. Să vedem interesul naţional, realul interes să scăpăm  de această dreaptă iresponsabilă. 

Vorbeşte Corina Creţu: 

- Dacă nu s-ar fi vorbit atât despre statul paralel, jocuri politice, anticipate... pe oamenii simpli nici nu-i interesează, ei vor să trăiască mai bine. Avem sarcina de a schimba faţa social-democraţiei româneşti. Social-democraţia română în Europa e compromisă. 

- Simt în fiecare zi că suntem înconjuraţi din toate direcţiile. Trebuie să fim uniţi şi uniţi vom reuşi. 

Victor Ponta, concluzii la finalul evenimentului:

- Ne-am strâns aici ca să vorbim de manifestul Pro România. Să vedeţi dacă sunteţi de acord cu el şi să-l prezentaţi mai departe.

- De bazat mă bazez doar pe Pro România. Mai departe, vă rog să vă bazaţi doar pe dvs în bătăliile electorale care urmează. 

- A zis cineva că am fost un prim-ministru bun. O să mă certe Daciana că sunt arogant, dar după mine nu au mai fost prim-miniştri. 

 

LIVE VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel