Constantin Lăcătușu, primul alpinist român pe Everest, mesaj după decesul lui Zsolt Torok

Zsolt Torok. foto: Salvamont Argeș - FB
Zsolt Torok. foto: Salvamont Argeș - FB

Constantin Lăcătușu, cel mai titrat alpinist român și primul care a atins cei 8848 de metri ai vârfului Everest, pe 17 Mai 1995, a postat un mesaj emotionant după decesul colegului și prietenului Zsolt Torok.

Alpinistul român Constantin Lăcătușu, care este, totodată, singurul român care a urcat pe cele mai înalte vârfuri ale celor șapte continente, a postat mesajul pe pagina sa de Facebook:

”Mulțumim, Zsolt !
Mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru alpinismul românesc ! Mulțumim pentru exemplul dat nu doar celor mai tineri, ci întregii comunități alpine din România. Mulțumim pentru sacrificiile tale, pentru calvarul prin care ai trecut de atâtea ori, înghețat, însetat, nedormit, cu gândul la noi, cei de acasă, pentru a reuși marile ascensiuni care onorează alpinismul românesc. 

Ferice de cei care te-au cunoscut îndeaproape, acasă sau în expediții. Am avut și eu acest noroc, în urmă cu 2 ani. Nu credeam că frumoasă noastră escalada din Cheile Bicazului, începută pe caniculă și terminată pe o ploaie torențială va fi și ultima împreună. Uneori însă și o singură dată este suficient. Am cunoscut atunci un om energic, curajos dar foarte calculat, cu un entuziasm molipsitor. Aș fi vrut să-l întâlnesc ceva mai devreme. După Bicaz, am vorbit de multe ori, doar la telefon. Nu pot uită ce frumos sună limba română vorbită de Zsolt... frumos și corect (după cum mi-a precizat, datorită mamei, profesoară de limba română). 

Mulțumim Zsolt pentru dăruirea ta totală și pasiunea nemărginită pentru munte și alpinism, pentru fiecare cauza și proiect. Sunt sigur că toți camarazii tăi mai tineri vor duce ștafeta mai departe. Sunt și voi rămâne alături de ei.
Drum bun, spre înălțimi !”, este mesajul integral al lui Ticu Lăcătușu.

Zsolt Torok, 45 de ani, a fost înmormântat marți, în cimitirul Eternitatea (UTA), din Arad. ”Micul Prinț a plecat în ultima lui călătorie, așa dintr-o dată, prea devreme, prea dureros, prea straniu...", este mesajul publicat de Laura Nădăban, soția alpinistului Zsolt Torok, cel care a murit în timpul unei expediții individuale în zona Vârfului Negoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel