Conspirația falimentului grec. Cum ar fi putut Tsipras să câștige

 

Până în acest moment, nu am văzut nici o teorie a conspirației care să explice de ce s-a ”predat” Tsipras, la o săptămână după referendumul câștigat cu peste 60%.

Mă așteptam să fie lansată ipoteza unei speculații la bursă, de exemplu. Guvernul grec s-a arătat inflexibil la negocieri, depășind termenul limită pentru plata datoriilor.   Blocarea negocierilor a făcut bursele să scadă, anticipând default-ul. Vineri, după ce Tsipras și-a trimis propunerile post-referendum, acțiunile la bursele europene s-au apreciat, anticipând rezolvarea crizei. Cine ar fi pariat că Tsipras cedează, cumpărând înainte sau imediat după referendum, putea câștiga sume imense.

La câte s-au întâmplat în Grecia, ideea unui blat, ca la pariurile sportive, ar fi avut șanse pe Internet. Desigur, mitul lui Tsipras abia ce s-a construit. David în lupta cu Goliatul financiar, eroul poporului, care luptă ca la Termopile etc. Amatorii de conspirații țin cu David, nu cu Goliat.

Realitatea este mai dură decât miturile: Alexis Tsipras și partidul său populist au jucat la cacealma. Au plusat cu un referendum inutil, la câteva luni de la alegeri, sperând că Eurogrup-ul se va arunca.  Nu erau pregătiți pentru negocieri, cum nu erau nici pentru guvernare. Cifrele vorbesc: planul lui Tsipras înseamnă mai multă austeritate pentru greci decât cereau, inițial, europenii. În plus, se pierde suveranitatea fiscală și se vor face privatizări  în contul creditorilor, până la concurența sumei de 53 miliarde de euro.

Restul e poliloghie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel