Consilier Trump: SUA, în război economic. Coreea de Nord, diversiune

SUA sunt "în război economic" cu China, iar confruntarea cu Coreea de Nord pe tema programului nuclear nu este decât o "diversiune", a declarat Steve Bannon, consilier strategic al președintelui american Donald Trump, potrivit AFP, scrie Agerpres.

"După opinia mea, războiul economic cu China este problema nr.1. Trebuie să ne concentrăm asupra acestei probleme, într-un mod maniacal", a pledat Bannon într-un interviu în American Prospect, un site de informații de orientare de stânga.

"Și dacă continuăm să pierdem acest război, vom fi în cinci ani, maximum zece, într-un punct fără întoarcere", a asigurat fostul patron al site-ului de informații Breitbart News, în care el susținea o platformă pentru extrema-dreaptă americană, redenumită "alt-right" sau dreapta alternativă.

"Suntem în război economic cu China", insistă el. "Totul este de altfel scris la ei, ei nu încearcă să ascundă ceea ce fac. Unul dintre noi va fi în situația de hegemonie în următorii 25 sau 30 de ani și aceasta va fi China dacă noi continuăm pe această cale. În ceea privește Coreea de Nord, ei nu fac decât să ne deturneze atenția. Nu este decât o diversiune", a afirmat el.

Aparent izolat în cadrul administrației de la Casa Albă, Steve Bannon, care nu a primit decât un sprijin "călduț" din partea președintelui Trump în cursul ultimei sale de conferințe de presă marți, a dat frâu liber opiniilor sale tranșante în acest interviu acordat prin telefon redactorului-șef al American Prospect, Robert Kuttner.

În privința Coreii de Nord "nu există o soluție militară, să o lăsăm să cadă. Atâta timp cât niciunul nu va rezolva ecuația, care să-mi demonstreze că 10 milioane de sud-coreeni nu vor muri în următoarele 30 de minute, uciși de arme convenționale, nu văd despre ce se vorbește.Nu există soluție militară", a declarat Steve Bannon.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel