Congresul SUA, INVESTIGAŢIE asupra modului în care forţele de ordine au gestionat protestele violente

Comisii ale Congresului SUA vor investiga modul în care forţele de poliţie au gestionat protestele violente de la Capitoliu.

Poliţia Capitoliului, care are sarcina protejării Congresului, a solicitat ajutorul serviciilor de poliţie din Washington D.C., în contextul în care mii de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump protestau pentru a opri validarea rezultatului scrutinului prezidenţial, informează agenţia Associated Press citată de Mediafax. Cel puţin 52 de de protestatari au fost reţinuţi după ce au pătruns cu forţa în sediul Congresului SUA.

"Cazul generează preocupări grave în materie de securitate", afirmă Zoe Lofgren, preşedintele Comisiei Administrative a Camerei Reprezentanţilor. Politicianul democrat a precizat că modul în care forţele de poliţie au gestionat protestele va fi investigat de comisii de profil al Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.

Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA. Alte trei persoane au murit în urma unor "urgenţe medicale" semnalate în cursul violenţelor, a declarat Robert Contee, directorul Poliţiei metropolitane din Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel