Confruntare Mănescu - Șova: "Mâine sesizez Parchetul!"

Foto: captură Realitatea Tv
Foto: captură Realitatea Tv

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, i-a confruntat, luni seară, la Realitatea Tv, pe doi dintre predecesorii săi, liberala Ramona Mănescu și democrat-liberalul Alexandru Nazare. Șova i-a acuzat pe Mănescu și Nazare că sunt neinformați, dar nu a reușit de-a lungul emisiunii să ofere câteva argumente pentru care transferul a 13% din acțiunile Portului Constanța de la Minister la Consiliul Local este unul oportun.

Ramona Mănescu și Alexandru Nazare au fost invitați în platoul emisiunii "Jocuri de Putere", iar la un moment dat Dan Șova a intervenit telefonic, după ce reprezentantul PNL și cel al PDL au acuzat că transferul de acțiuni cu titlu gratuit prin HG este ilegal.

Dan Șova a subliniat că nu Portul Constanța va fi transferat către CL, ci acțiuni ale societății care îl administrează.

"Se face o confuzie. Nu s-a transferat niciodată Portul Constanța, ci acțiuni dintr-o societate care administrează Portul Constanța (...) Infrastructura portuară este strategică, care aparține statului român prin Ministerul Transporturilor și continuă să aparțină statului român prin Ministerul Transporturilor 100%".

Citește și: Cine l-a iertat pe Mazăre


Șova a arătat că Radu Mazăre a cerut această mutare de acum trei ani, subliniind că acțiunile nu vor ajunge la edilul Constanței, ci la Consiliul Local al orașului, unde Mazăre nu este membru.

Mănescu a intervenit pentru a preciza că cea care se transferă este decizia, aflată în mâinile societății care administrează Portul.

Dan Șova a continuat prin a spune că primul transfer de acțiuni, 40% din ele, s-a realizat în 2008, când portofoliul Transporturilor aparținea liberalilor, în persoana ministrului Ludovic Orban.

Ramona Mănescu i-a răspuns lui Șova că transferul despre care vorbește s-a realizat la inițiativa legislativă a trei parlamentari de Constanța, între aceștia numărându-se și fratele lui Radu Mazăre.

Șova, către Mănescu: Ați făcut o gafă!

Ministrul Șova a mai  precizat că a cerut luna aceasta avizul Comisiei Europene și că Hotărărea de Guvern referitoare la transfer pe care a semnat-o nu-și va urma traseul până când Executivul european nu va emite un răspuns.

"Eu cred că ceea ce îngrijorează mult mai tare este intenția mea de a transparentiza operațiunile prin scoaterea la bursă a celor 14% din acțiuni", a adăugat social-democratul.

Discuția între Mănescu și Șova a devenit mai aprinsă după ce actualul ministru a avertizat-o pe liberală că va trebui să dea explicații la Parchet pentru că a acuzat modul în care s-a stabilit conducerea Consiliului de Administrația al Portului Constanța.

Citește și: Scandal între Mazăre și sindicaliștii din Portul Constanța


"Am spus de conducerea Autorității Portului Maritim Constanța (nu de CA - n.r) că nu este ca ales pe 109. Sunt două structuri diferite", a explicat Mănescu.

"A făcut o gafă de proporții. A spus că în locul procedurii pe 109 care trebuia să desemneze un management privat s-a făcut o numire politică (...) În încercarea de a fi populară, ați făcut o gafă și mâine o să fiți în toate ziarele. Vă sfătuiesc să vă pregătiți un răspuns bun. Mă dezamăgiți complet. Dacă doamna nu spune până la sfârșitul emisiunii că a făcut o prostie, eu mâine sesizez Parchetul. Vorbim despre ordonanța de urgență 109", a replicat Șova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel