Scandal între Mazăre și sindicaliștii din Portul Constanța

Primarul Constanței, Radu Mazăre, s-a întâlnit, luni, cu sindicaliştii din Portul Constanţa care au protestat față de trecerea a 13% dintre acțiunile portului din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Consiliului Local. Întâlnirea nu s-a soldat cu niciun rezultat, cele două părţi acuzându-se reciproc: edilul le-a spus sindicaliştilor că îi apără pe milionarii din port, iar sindicatele l-au acuzat pe Mazăre că i-a forţat pe cei care au semnat în favoarea transferului de acţiuni.

Radu Mazăre a declarat, întrebat dacă are vreun interes în Portul Constanţa, că dacă ar fi vrut să aibă vreo afacere în port nu l-ar fi putut împiedica nimeni, argumentând: "Nu sunt prieten cu Şova? Nu sunt ai noştri la Guvern?", scrie Mediafax.

Citește și: Cine l-a iertat pe Mazăre

Întrebat de jurnalişti dacă nu poate fi suspectat că ar avea un interes personal în Portul Constanţa, edilul a transmis că dacă ar fi dorit să facă o afacere, nu l-ar fi putut împiedica nimeni, mai ales că PSD este la guvernare.

”Puteţi să mă suspectaţi de orice, inclusiv că merg pe tocuri. Dacă doream să am o afacere în port, ce m-ar fi împiedicat să o fac, mai ales acum? Nu sunt prieten cu Şova? Nu sunt ai noştri la Guvern? Că aşa se fac afacerile în port, când sunt ai noştri la Guvern”, a afirmat Radu Mazăre, care a precizat că nu a avut, nu are şi nu va avea afaceri personale în Portul Constanţa.

El a făcut aceste declaraţii la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu o delegaţie a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, care se opune ca statul să piardă pachetul majoritar de acţiuni la Portul Constanţa, prin transferul a 13% din acţiuni către Consiliul Local.

Vezi și: Antonescu, despre Portul Constanța. "Cuplul Ponta-Șova…"


Schimb dur de replici, presărat cu acuze

În timpul întrevederii, discuţiile au degenerat în momentul în care Radu Mazăre le-a prezentat protestatarilor mai multe dosare în care se aflau 45.000 de semnături de la constănţeni care sunt de acord cu transferul către CL a celor 13 procente din acţiunile Portului.

"Dumneavoastră aţi fost 300 astăzi la protest, aici sunt 45.000 de semnături şi încă 15.000 sunt pe drum să le aducă, sunt deja semnate”, a afirmat Mazăre, arătând spre dosarele din faţa sa.

Liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare l-a acuzat pe primar că i-a forţat pe oameni să semneze: "Cum au fost semnate ? Forţând oamenii să le semneze prin pachete şi astea. Vă rog, nu cu argumente din astea, că au semnat oamenii cu asociaţiile de bloc, umblând din scară în scară".

"Văd că mă certaţi. Eu nu v-am întrerupt", a intervenit Mazăre, care a propus să fie organizat referendum local pe această temă, după ce liderul de sindicat propusese referendum naţional.

"Sunteţi … şi tonul ridicat …, eu nu am venit aici să mă certaţi. Cred că obiectivul dumneavoastră este să-i apăraţi pe cei care vă plătesc", a continuat primarul, care după un nou schimb de replici cu liderul sindical l-a acuzat pe acesta că devine "obraznic", mai notează Mediafax.

Citește și: Mazăre, documente incendiare. Interesele lui Băsescu în Portul Constanța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel