Cine l-a iertat pe Mazăre

Dacă nu acceptăm că Băsescu e perfect, așa cum a spus că este, nu putem crede nici că este perfect Mazăre. 

Nu tot ce spune Băsescu e rău și nu întotdeauna Mazăre are dreptate, fiindcă îl contrazice pe Băsescu. Dacă Băsescu se autoproclamă de dreapta, Mazăre este un Băsescu de stânga: pitoresc, excesiv, pus fie pe bătaie, fie pe efuziuni lirice.

Citește și Cadou de la Băsescu pentru democrație

A făcut și lucruri bune, dar asta nu înseamnă, automat, că are dreptate. Cu Portul Constanța, nu are. Nu știu cât de legal este transferul gratuit de acțiuni, dar sigur nu e justificat și nici nu este de stânga:

1. Resursele naturale sunt ale tuturor românilor. Dacă se dă Primăriei Constanța controlul Portului, pentru că se află în dreptul ieșirii la Mare, să se dea acțiuni de la Casa Poporului celor din București, sau de la Vama Nădlac celor din Arad.

2. Poate la Amsterdam o fi investit comunitatea locală, așa cum au făcut cei din Veneția. Investițiile din Constanța au fost făcute din munca tuturor românilor: și a celor din Petroșani și a celor din Iași.

3. Constănțenii au deja Portul Tomis.

4. Dacă primăriile se ocupă de porturi, să joace și la Bursă, să construiască fabrici sau uzine. Să avem câteva sute de mici feude, care să ia vamă. Sau, cum se spune la Mamaia, taxă de barieră.

5. Să admitem că Mazăre e perfect, iar administrarea Portului va aduce urbei lapte și miere. Dar dacă Mazăre pierde vreunul din zecile de procese și intră la zdup? Sau dacă îl mănâncă un rechin în Madagascar și vine un primar rău, care bagă Primăria în faliment, pierzând acțiunile?

Citește și Greșeala lui Băsescu sau o mișcare de geniu?

Sunt, desigur, și argumente strategice împotriva "privatizării" Portului. Le-au enunțat atât Traian Băsescu cât și fostul ministru liberal al Transporturilor, Ramona Mănescu. Candidatul PNL la președinție a pierdut un bun prilej de a puncta, în această calitate. Nu cred că este obligatoriu să știe engleza la perfecție, pentru a fi președinte, dar o poziție fermă pe o temă atât de importantă, este. Poate nu a ieșit fiindcă nu au ieșit nici tinerii frumoși în Piață (apropo, ei nu sunt îngrijorați că, după aur, riscăm să ajungă la străini și Portul?). Sau a constatat că #unitisalvam e țeapă, fiindcă frumoșii nu merg la urne? Sau se păstrează pentru turul doi? Chiar dacă Băsescu a deschis discuția, mi-ar plăcea să aud un Nu hotărât pentru Mazăre și de la Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel