Cadou de la Băsescu pentru democrație

val-valcu
val-valcu

Sper că președintele nu se va opri aici, mai ales că are dreptate. Nu scrie în Constituție că n-are voie să facă reclamă PMP. Pentru că nu scrie nici că n-ar avea voie să flegmeze, sper să-l scuipe în cap pe Vasile Blaga. Și să-i pună pastă de dinți pe scaun lui Crin Antonescu.

 Cei doi ies prost în poza cu tricoul de la malul Mării. Blaga fiindcă e ridicol: după ce a alergat toată țara ca să demonstreze ce curat constituțional e Traian Băsescu, acum trebuie să se curețe singur unde l-a scuipat președintele, ca buldogul. Nu poate nici să-l mârâie, ca să nu-i pună pe fugă electoratul. Ce motiv mai bun pentru dispariția PDL ar fi decât acesta?

Antonescu ar avea să-și reproșeze lălăiala din Comisia de revizuire. Nu a schimbat nimic esențial, așa că următorul președinte poate porni de acolo unde se va opri Băsescu. Iar asta nu poate duce decât la colapsul sistemului prezidențial. Pentru că un om care decide totul, fără să riște nimic, va abuza, inevitabil, la extrem. Și,  așa, șandramaua abia se mai ține. Încă două-trei șocuri și, gata, nu mai apucă marele cutremur.

La fel s-a întâmplat și cu comunismul. De fiecare dată când se încerca o reformă, cât de mică, venea inevitabil replica: acum nu e momentul!

Un sistem incapabil să suporte corecturi permanente nu poate dura. Iar sistemul republican, de care unii sunt atât de mândri, nu poate asigura respectarea propriei Constituții, pe motiv că s-ar produce instabilitate, dacă, se iau măsuri. Taman acum, când nu e momentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel