Conflict Transnistria. Dan Dungaciu: ”E o ENORMĂ capcană!” Strategia Rusiei

vladimir putin
vladimir putin

Politologul Dan Dungaciu a vorbit despre conflictul din Transnistria. El a analizat situația și a precizat și care e cea mai mare capcană.

Într-o analiză pentru DEFENSE ROMÂNIA, Dan Dungaciu vorbește despre strategia Rusiei. El spune că Federația Rusă nu își dorește Transnistria, preferă să fie integrată Republicii Moldova, Rusia acționând în ceea ce privește Transnistria precum un ”cal troian”.

Iar acest lucru este o capcană în care Occidentul a picat.

„Rusia nu vrea să anexeze Transnistria. E cea mai mare capcană în care au căzut și politicienii și analiștii occidentali. Rusia vrea să dea Transnistria Republicii Moldova. Știe că astfel aduce Moldovei un 10% vot pro-Est și este clar că dacă îi pregătește un statut Transnistriei acceptat de Chișinău, același nivel îl va putea muta în Ucraina și va pune o presiune mai mare pe Kiev din moment ce Republica Moldova a acceptat soluționarea conflictului. Va muta același model și în Donbas", a concluzionat Dan Dungaciu.

Dan Dungaciu a vorbit și despre jocul pe care îl face Moldova cu OSCE. El consideră că oficialii de la Chișinău știu că Republica Moldova este un ”proiect eșuat” astfel încât apelează la un joc dublu: 

Continuarea articolului AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel