Conflict Iohannis-Tăriceanu. Chirieac: Nu este acolo pe persoană fizică

Parlamentul a adoptat o declaraţie în care preşedintele Klaus Iohannis, Consiliul Suprem al Magistraturii şi Ministerul Public sunt acuzaţi de „abuz de drept” şi de „uzurpare” a dreptului Parlamentului de a trage Guvernul la răspundere, în ceea ce privește OUG 13.

Acuzațiile fac parte dintr-un proiect de Declaraţie a Parlamentului ce se afla pe ordinea de zi a plenului. Parlamentarii au adoptat cu 203 voturi „pentru" și 94 „împotrivă" proiectul de Declaraţie a Parlamentului. Inițiativa a fost formulată de către Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că acest lucru era necesar, pentru că CSM și Klaus Iohannis au subminat autoritatea Guvernului și a Parlamentului.

Iohannis, la Bruxelles, fără mandat din partea Parlamentului

În ceea ce privește deplasarea lui Klaus Iohannis la Bruxelles, președintele Senatului consideră necesar ca președintele Klaus Iohannis să vină în fața plenului comun și să prezinte mandatul cu care va merge la Bruxelles, pentru a discuta despre viitorul Europei: ”Răspunsul meu este da, de trei ori da, fără echivoc. Am o experiență prin prisma funcției pe care am deținut-o de prim-ministru. Am participat patru ani la toate reuniunile Consiliului European. De fiecare dată acolo, prim-miniștrii care doreau să pledeze cu mai multă forță și mai multe argumente în favoarea propriilor idei și proiecte și puncte de vedere aduceau ca argument dezbaterea din Parlament, care-i mandatase cu acel punct de vedere, peste care spuneau: îmi pare rău, suntem dispuși la compromisuri, dar acesta este mandatul pe care-l avem. Sigur că la Consiliul European este nevoie de compromis dar mai este nevoie ca președintele să înțeleagă că acolo nu se reprezintă singur. Ar fi foarte grav ca Parlamentul să fie evitat. Dezbaterea este una necesară și-n acest fel cred că ar fi în avantajul președintelui, care ar avea o poziție mult mai puternică în negocierile care vor urma”. 

”Nu așa se reprezintă România”

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, la Antena 3, că ”în ultimii ani, românii au conștientizat că aderarea la UE nu a fost pe gratis, România a cedat foarte mult în acest proces, sigur că-n afara UE, România nu ar avea niciun viitor, dar am văzut în jurul nostru state membre, și ele fără viitor în afara UE, care au știut să-și apere interesul național, ceea ce în România nu s-a întâmplat.” 

”Faptul că președintele pleacă la Bruxelles fără mandat din partea Parlamentului, fără o consultare sună foarte rău, nu așa este reprezentată România, dl Iohannis nu este acolo pe persoană fizică, el reprezintă România, reprezentată și de Parlamentul său”, a continuat Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel