Conflict de muncă în sănătate. OUG pentru salarii, respinsă de sindicate

Federația "Solidaritatea Sanitară" din România respinge categoric anexa privind salarizarea angajaților din Sănătate din proiectul OUG și anunță inițierea procedurilor pentru declanșarea protestelor.

Comitetul Director al Federației „Solidaritatea Sanitară” a inițiat procedura declanșării manifestațiilor de protest ce pot merge până la greva generală, solicitând respectarea angajamentelor asumate în regim de urgență, luând act de conținutul proiectului de OUG privind salarizarea unitară, care prevede în Anexa nr. III scăderi ale salariilor din grilă, pentru angajații din Sănătate, și cu cca. 60% pentru anumite categorii.

Având în vedere numeroasele anomalii pe care le conține acest proiect de lege, FSSR consideră că proiectul de lege este o dovadă de neprofesionalism, determinată în special de absența consultării experților în salarizare. Două din numeroasele exemple în acest sens sunt relevante: medici din spitalele publice salarizați sub nivelul medicilor veterinari și scăderea salariilor din grila asistentelor medicale, în medie, cu cca. 50%.

Ținând cont de gradul de nemulțumire al salariaților cumulat cu posibilitatea implicării în acțiunile de protest a organizațiilor sindicale reprezentative, federația consideră că adoptarea actului normativ în forma actuală obligă la declanșarea protestelor pentru apărarea intereselor salariaților, culminând cu greva generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel