Conducerea UDMR, ''consternată'' de o decizie a procurorilor DNA

Conducerea Uniunii Democrate Maghiare din România s-a declarat ''consternată'' faţă de decizia procurorilor anticorupţie şi şi-a manifestat încrederea şi susţinerea viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath, după ce DNA a dispus urmărirea penală a acesteia pentru trafic de influenţă.

Uniunea Democrată Maghiară din România a aflat cu consternare faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis o acţiune penală împotriva d-nei Horvath Anna, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Uniunea este solidară cu Anna Horvath şi îşi exprimă încrederea şi susţinerea faţă de viceprimarul Clujului, deoarece este vorba despre un politician care, timp de foarte mulţi ani, a activat în interesul comunităţii maghiare cu onestitate şi respect pentru litera legii, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, transmite Agerpres.

[citeste si]

UDMR a subliniat că aşteaptă finalizarea cât mai curând a anchetei organelor de justiţie şi şi-a manifestat încrederea fermă că rezultatul cercetării va demonstra nevinovăţia colegei lor.

Până atunci, însă, considerăm că prezumţia de nevinovăţie i se cuvine şi viceprimarului municipiului Cluj-Napoca. Totodată, considerăm că, într-un stat de drept, este de aşteptat ca în mass-media să nu fie promovate ipoteze care nu corespund realităţii. Astfel de practici încalcă principiile democraţiei, potrivit comunicatului UDMR.

Procurorii DNA au anunţat, marţi, că s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel