Condițiile lui Băsescu pentru viitorul premier. Vezi dacă Ponta se califică

basescu_cotroceni-dc
basescu_cotroceni-dc

În ultimul său discurs din campania electorală, președintele Traian Băsescu a atacat USL și prim-ministrul propus de această formațiune politică. Băsescu a anunțat care este portretul robot al premierul pe care l-ar nominaliza, după alegeri. În cea de-a șaptea intervenție publică pe tema alegerilor parlamentare, Traian Băsescu a făcut trimitere la CV-ul premierului Ponta și la ceea ce el consideră a fi derapajele constituționale din vară. În încheiere, a adăugat la lista de calități a ipoteticului premier și experiența în administrație,  spunând că ar fi bine ca viitorul premier să fi lucrat în administrația centrală, în vreun minister sau într-o instituție internațională.  Băsescu a admis că va numi un premier dintre cei care câștigă această campanie.

  • "Să fie proeruropean și pro-atlantist. Să pună pe primul plan interesul național, fiind deasupra intereselor de grup ( fie ele și de grup mediatic).
  • Să fie un om care a susținut tot timpul respectarea Constituției, principiile statului de drept și valorile europene.
  •  Să nu aibă vulnerabilități, autoprezentându-se ca fiind ceva și el fiind altceva; să nu fie lucruri ascunse în propriu lui CV, să știm tot ce trebuie să știm despre el, sigur, fără detalii din familie. Un om care să nu aibă umbre, lucruri ascunse nimănui în autodefinirea sa. Când despre un politician nu se știe tot, devine șantajabil. Un om care prin ceea ce spune în CV să fie imbatabil, nici cu plusuri, nici cu minusuri, în ceea ce transmite populației.
  • Vreau un politician care să rupă filmul urât în care ne aflăm. Aflat în fruntea Guvernului să poată prezenta garanții că nu se vor întâmpla derapaje de la statul de drept, abuzuri, orientări neclare.
  • Vreau un om care să inspire încredere partenerilor europeni și transatlantici. El nu poate veni de nicăieri, ci dintre cei aleși în campanie, cu capacitatea de a realiza o majoritate. Să dea răspuns realității social-economice, dar și politice.
  • Să aibă experiență în administrație: administrație centrală, ministere, structuri internaționale", și-a încheiat președintele Băsescu declarația de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel