Comisia 'Sparanghelul'. Ministrul Vela, chemat la audieri să dea explicații

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este aşteptat marţi, la audieri, în Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Comisiei de anchetă i-au adresat invitaţia ministrului Vela de a fi prezent la audieri pe 25 august. 'Secretariatul Comisiei a trimis azi (marţi - n.r.) domnului ministru de Interne, Ion-Marcel Vela, invitaţia la audieri pentru marţi, 25 august, ora 13,00', anunţau reprezentanţii forului.

Preşedintele Comisiei, senatorul PSD Radu Oprea, declara recent că au fost finalizate investigaţiile referitoare la ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul din Cluj-Napoca pe 9 aprilie, iar acum atenţia va fi îndreptată către Ambasada României din Germania şi, ulterior, spre miniştrii Transporturilor, de Interne şi de Externe.

'Am finalizat investigaţiile privind ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul de la Cluj, în acea zi. De acum, trebuie să mergem către Ambasada României din Germania, despre felul în care a existat corespondenţă între Guvernele Germaniei şi României, despre felul în care a apărut articolul 10 în Ordonanţa Militară nr. 7, acel articol care se referă la zborurile charter.'

'Imediat ajungem şi la miniştri, pentru că deja sunt elemente care ne arată că avem pentru ce să îl audiem pe ministrul Transporturilor, pe domnul Bode, avem, de asemenea, elemente care ne arată că trebuie să îl chemăm la Comisie şi pe ministrul Afacerilor Interne, domnul Vela, acum aşteptăm să primim răspunsul de la Ambasada Germaniei şi, în funcţie de ceea ce vom primi, vom constata dacă avem elemente pentru a-l audia şi pe domnul ministru al Afacerilor Externe', explica social-democratul. Parlamentul a aprobat constituirea acestei comisii la solicitarea liderilor PSD, Pro România şi ALDE.

Comisia are rolul de a verifica legalitatea deplasării celor aproximativ 2.000 de cetăţeni români, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, din localităţile lor de origine, unele aflate în carantină cu strictă supraveghere militară, la Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, în condiţiile în care Ordonanţa Militară nr. 2 indica foarte clar excepţiile de la interdicţia deplasării persoanelor fizice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel