Comisia de la Veneția. Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu discuții pentru transparentizarea finanțării ONG-urilor

 Transparentizarea finanţării organizaţiilor neguvernamentale a constituit una dintre temele principale ale discuţiilor care au avut lor marţi, la Bucureşti, între parlamentarii PSD Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu şi o delegaţie a Comisiei de la Veneţia. 

"Am fost informat, în urmă cu mai multe zile, de faptul că la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei s-au primit sesizări sau a fost atenţionată în legătură cu proiectul de lege iniţiat de mine şi de Liviu Pleşoianu cu privire la transparentizarea finanţării ONG-urilor şi o reglementare ceva mai clară şi mai predictibilă în privinţa acordării statutului de organizaţie de utilitate publică. APCE a solicitat o informare din partea Comisiei pentru democraţie prin drept, este cunoscută sub numele generic Comisia de la Veneţia. Am fost informaţi şi am programat o întâlnire cu acest corp de experţi, din care fac parte şi doi membri ai Comisiei de la Veneţia din Islanda şi Marea Britanie. A fost o întâlnire la care am participat împreună cu deputatul Liviu Pleşoianu," a spus Șerban Nicolae.

Întrebarea pentru reprezentanții Comisiei

Senatorul Șerban Nicolae spune că a dorit să știe dacă o astfel de prevedere aduce atingere societății civile. 

"Înţeleg că ieri au avut întâlniri la Ministerul Justiţiei, cu ONG-urile şi alte reuniuni. După întâlnirea cu noi a mai fost o întâlnire programată - cu preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, cu preşedinţi ai comisiilor pentru drepturile omului şi egalitate de şanse tot din Camera Deputaţilor şi cu Titus Corlăţean - senatorul care conduce delegaţia Romaniei la APCE. În principal au vrut să afle dacă propunerea pe care o facem noi este de natură să aducă atingere vieţii asociative din România, societăţii civile, dacă restricţionăm, dacă stabilim interdicţii, dacă există vreo altă formă de presiune", a declarat Şerban Nicolae la Palatul Parlamentului. 

El a susţinut că dialogul cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia a fost unul deschis, care a durat chiar mult mai mult decât era prognozat, aproximativ două ore şi jumătate, după care, speră el, "lucrurile să fi fost lămurite", relatează Agerpres.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy