Comisar european, detalii despre vizita lui Grindeanu la Bruxelles

Comisarul european Corina Crețu a vorbit, duminică, la Antena 3, despre vizita recentă a premierului Sorin Grindeanu la Bruxelles și a atenționat cât de important este anul în curs pentru România privind absorbția fondurilor europene.

"Eu cred ca a fost o vizită foarte bună și cred că a reprezentat un pas foarte important în relația cu instituțiile europene. M-am bucurat că premierul Grindeanu și ministrul de Externe Meleșcanu au adus clarificări importante, care poate ar fi trebuit mai bine explciate înainte. A fost realmente o vizită foarte bună. Am avut o discuție concretă, aplicată despre fondurile europene, pentru a debloca situația, care după părerea mea este foarte gravă. Am văzut programul de guvernare, mi se pare foarte ambițios, dar am încredere că Guvernul va face ce și-a propus din punctd e vedere al fondurilor europene. Trebuie să fie un an critic pentru absorbția fondurilor europene, 2016 a fost un an pierdut. Jumătate dintre investițiile din exercițiul bugetar 2006 – 2013 nu s-au încheiat la termen" a declarat Corina Crețu duminică, prin telefon, în emisiunea ”Punctul de întâlnire”.

Joi și vineri, premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, au avut întrevederi cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, şi cu Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel