Comerţ inventiv, dar ilegal. Unde ascund comercianţii petardele

Un număr impresionant de artificii şi petarde au fost descoperite de poliţişti în tomberoane şi sub aparate exterioare de aer condiţionat.

Mii de artificii şi petarde oferite ilegal spre vânzare de şase tineri într-o piaţă din Alba Iulia au fost ascunse de către aceştia în tomberoane, sub aparate exterioare de aer condiţionat sau pe acoperişul unui post de transformare a curentului electric, locuri unde au fost descoperite de poliţişti, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ, aproape 3.000 de articole cu conţinut pirotehnic au fost confiscate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, în urma unor controale făcute într-o piaţă din municipiul Alba Iulia. Cu ocazia acestor controale, au fost depistaţi şase tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, toţi din Alba Iulia, ce ofereau spre vânzare, articole pirotehnice din categoria F2, respectiv artificii şi petarde.

Acestea au fost depozitate de către cei şase tineri 'în diferite locuri greu accesibile, cum ar fi pe acoperişul postului de transformare a curentului electric, în tomberoane, sub aparatele exterioare de aer condiţionat ale unor societăţi comerciale din piaţă', menţionează sursa citată.

Pe numele celor şase tineri au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de 'operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept'.

Şi poliţiştii din Sebeş au confiscat peste 5.000 de articole cu conţinut pirotehnic, în urma unor percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de deţinerea şi comercializarea ilegală de astfel de obiecte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel