Colorado, SUA: Schimb de focuri într-un supermagazin soldat cu morți

Mai multe persoane, printre care un poliţist, şi-au pierdut viaţa într-un schimb de focuri luni după-amiază într-un supermarket din oraşul american Boulder, statul Colorado, a anunţat poliţia, notează AFP.

'Mai multe persoane au fost ucise în acest incident', a declarat Kerry Yamaguchi, comandantul poliţiei din acest oraş aflat la poalele Munţilor Stâncoşi, care a refuzat să dea numărul exact de decese până în prezent. 'Cu regret anunţ că printre acestea se află un poliţist din oraşul Boulder', a spus el în timpul unui scurt briefing de presă.

Citând un raport dat de surse din cadrul poliţiei, media americane au raportat şase decese în total, printre care un membru al forţelor de ordine. În cursul după-amiezii, guvernatorul de Colorado şi primarul din Boulder au vorbit despre o 'tragedie', reacţionând pe Twitter. 'Comunitatea noastră îşi va plânge în curând pierderile', a scris primarul Sam Weaver.

Întrebat despre posibili răniţi, Kerry Yamaguchi a indicat că 'singurul rănit despre care avem cunoştinţă este suspectul'. Imagini difuzate în direct în cursul vastei operaţiuni a poliţiei în jurul supermagazinului King Soopers au arătat cel puţin o persoană, un bărbat alb doar în pantaloni scurţi de sport, pe cale de a fi escortat de poliţişti în afara magazinului, cu mâinile încătuşate la spate şi aparent uşor rănit la picior, cu urme de sânge. Preşedintele Joe Biden a fost informat despre schimbul de focuri, a indicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Potrivit presei locale, poliţia s-a deplasat la faţa locului după ce a primit o alertă cu privire la prezenţa unui individ înarmat în parkingul supermagazinului. La rândul său, poliţia a deschis focul atunci când a ajuns în parking. Întrebat cum s-au desfăşurat evenimentele, comandantul Yamaguchi a răspuns doar că 'poliţiştii au ajuns la faţa locului la câteva minute după apelul la numărul de urgenţă' şi au intrat 'foarte repede' în supermagazinul unde se retrăsese individul înarmat.

Poliţistul a ţinut să adauge că nu poate spune mai multe despre posibilele motivaţii ale suspectului, care a fost dus la spital, şi nici despre ceea ce l-a adus la supermagazin. Zeci de membri ai forţelor de ordine, inclusiv unităţi de intervenţie puternic înarmate, au înconjurat supermagazinul la circa o jumătate de oră după primele schimburi de focuri, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel