EXCLUSIV  Coduri penale, modificări. CCR, decizie. Toni Neacşu, după cazul Caracal: Propagandă şi o minciună ordinară

CCR
CCR

Avocatul Toni Neacşu demontează ideile lansate în spaţiul public după cazul Caracal, potrivit cărora dacă CCR respinge sesizările opoziţiei privind Codurile penale, modificările aduse acestora vor fi în favoarea criminalului. 

"Este o propagandă şi o minciună ordinară. Nu au nicio legătură modificările aduse Codurilor penale cu pedeapsa pe care o va primi criminalul din Caracal. Se pune, acum, presiune pe Curtea Constituţională, se încearcă pur şi simplu să instige populaţia împotriva ei, iar la asta pun umărul şi procurorii şi asociaţiile lor. Ceea ce e jenant, e ruşinos, pentru că ei ştiu că sunt minciuni. 

Este o prostie faptul că nu mai poate primi închisoare pe viaţă pentru că se aduc modificări Codurilor penale. Păi nici pe actualul Cod nu poate primi detenţie pe viaţă, pentru că are 65 de ani. 

Potrivit art. 57 din Codul penal ACTUAL, în vigoare, cel încă nemodificat, pedeapsa cu detenția pe viață NU poate fi aplicată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani. 'Dacă la data pronunțării hotărârii de condamnare inculpatul a împlinit vârsta de 65 de ani, în locul detențiunii pe viață i se aplică pedeapsa închisorii pe timp de 30 de ani și pedeapsa interzicerii exercitării unor drepturi pe durata ei maximă.' Articolul 57 NU este modificat prin proiectul legislativ de modificare a Codului penal care se află astazi pe masa CCR. Repet, art. 57 nu se propune spre a fi modificat", ne-a declarat Toni Neacşu.

 

Toni Neacşu a scris despre acest subiect şi pe pagina sa de Facebook: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel