Codul Administrativ. Oprişan: Un mare câștig pentru administrație

Marian Oprisan FOTO AGERPRES
Marian Oprisan FOTO AGERPRES

"În calitate de Președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) mulțumesc primului-ministru Viorica Dăncilă, dar și Guvernului României pentru aprobarea Codului Administrativ în ședința de marți, 25 iunie 2019", transmite Marian Oprişan.

Reglementările din Codul Administrativ au fost discutate și au beneficiat de expertiza colegilor din Consiliile Județene din România, multe dintre propunerile acestora regăsindu-se în documentul aprobat. Este îmbucurător faptul că administrația publică are, în final, un instrument de lucru cerut de către cei care lucrează în administrație de foarte mult timp.

Consider că propunerile UNCJR la Codul Administrativ sunt de natură să aducă mai multe clarificări, să eficientizeze activitatea administrației în relația cu cetățenii dar, în același timp, are și darul de a-i responsabiliza mai mult pe funcționarii publici. Pe de altă parte, prevederile Codului Administrativ susțin principiile descentralizării, dar și sistematizarea și concentrarea legislației din domeniul administrației publice.

Mă bucur că aceste propuneri ale UNCJR se regăsesc în prevederile Codului Administrativ, dar și că ele au fost acceptate și de partenerii noștri de dialog din cadrul Asociației Municipiilor din România (AMR), Asociației Orașelor din România și de Asociația Comunelor din România (AcoR). Iată că, după mai bine de 20 de ani de așteptare, administrația publică din România are un Cod Administrativ, o lege atât de necesară cu care să operăm în beneficiul cetățenilor și al comunităților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel