Codruța Kovesi vrea ca perioada reţinerii să ajungă până la 72 de ore

catuse
catuse

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, după şedinţa de bilanţ a parchetelor mureşene, că ar fi nevoie de schimbarea unor prevederi legate de perioada reţinerii, astfel încât aceasta să poată ajunge la 48 sau chiar 72 de ore.

Kovesi a spus că, pe lângă modificarea prevederii privind prezumţia provenienţei licite a bunurilor, despre care a mai vorbit, ar fi nevoie şi de schimbarea unor prevederi legate de perioada reţinerii, astfel încât aceasta să poată ajunge la 48 sau chiar 72 de ore, informează Mediafax.

"Una din problemele care considerăm că ar trebui să fie revizuite ar fi aceea a reţinerii, ca durata să fie extinsă la 48 sau 72 de ore, aşa cum este peste tot în Europa. Ne dorim să avem aceleaşi instrumente ca şi colegii noştri din Europa, pentru a avea eficienţă în activitatea pe care o desfăşurăm", a declarat Kovesi.

Ea a argumentat că, în dosare complexe, perioada de 24 de ore de reţinere, din prezent, se poate dovedi insuficientă pentru luarea tuturor declaraţiilor şi efectuarea tuturor percheziţiilor domiciliare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel