CODRIN ȘTEFĂNESCU, despre scandalul GABRIELA FIREA-KLAUS IOHANNIS: Declarații oribile

Săptămâna trecută, Gabriela Firea l-a comparat pe Klaus Iohannis cu Victor Ponta și l-a acuzat pe candidatul liberal că pune mai mult preț pe imobiliare decât pe educația copiilor. După acele declarații, purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale a PSD a fost atacată în repete rânduri de diferiți politicieni.

VEZI ȘI: Clipe de GROAZĂ pe Arena Națională la meciul România-Ungaria

Despre subiect au vorbit Codrin Ștefănescu și Norica Nicolai, duminică seară, la emisiunea "Panorama", realizată de Oana Stănciulescu, la Antena 3.

"Gabriela Firea a spus că Victor Ponta este un familist convinst și că i se pare anormal că Iohannis compară copiii cu casele. Trebuie să spun că eu am fost primul care a zis că este strigător la cer să compari casele cu copiii. Unii liberali de mâna a treia au făcut niște declarații oribile despre Gabriela Firea. S-au legat de soț și de copii. Să fii femeie în politică este foarte greu. Gabriela Firea a fost victimă clară", a spus Codrin Ștefănescu la "Panorama".

De asemenea, Norica Nicolai a precizat că astfel de subiecte nu ar trebui să existe în politică: "Atât de jos este nivelul și atât de mici sunt replicile încât eu mă îngrozesc pentru viitorul României. Nu este un subiect care să fie onest în campania electorală. Nu putem să reproșăm nimănui că are sau că nu are copii. Poate unii nu vor, poate unii nu pot. Orice om este complet dincolo de copii".

Amintim că vicepreşedintele filialei judeţene PNL Iaşi Alexandru Muraru anunţă că a depus la CNCD o sesizare privind declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Gabriela Firea, privind familiile fără copii. 

"Luând în considerare calitatea oficială a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, de senator în Parlamentul României, de demnitar al statului, gravitatea faptelor, amploarea lor, dimensiunea publică a acestora, precum şi momentul în care acestea au fost făcute (campania electorală pentru alegerile prezidenţiale), am solicitat CNCD sancţiunea maximă care coroborează amenda contravenţională în cuantum de 100.000 RON, obligarea senatorului PSD să publice şi să difuzeze, în mass-media (presă scrisă, audio şi video), un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei, precum şi solicitarea de scuze publice într-un cadru similar celui în care s-a produs fapta", precizează Muraru.

În opinia sa, declaraţiile senatorului PSD au o gravitate aparte, acestea discriminând o categorie largă de cetăţeni ai României, ele vizând "un grup de persoane sau o comunitate" (O.G. 137/2000).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel