COD RUTIER schimbat. Pietonii care folosesc telefonul pe trecerea de pietoni, amendați. Ce alte modificări sunt prevăzute

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ministerul de Interne vrea să modifice Codul Rutier.

MAI a pus în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, se arată pe site-ul instituției.

Printre modificările principale se regăsește interzicerea unor activităţi care să distragă atenţia pietonilor. Astfel, potrivit acestei prevederi, pietonii care folosesc telefonul mobil atunci când traversează strada ar putea fi în curând amendați.

„Se reglementează interdicția pietonilor de a efectua activități de natură a le distrage atenția atunci când se angajează în traversarea drumului public; nerespectarea acesteia constituie contravenție și se sancționează potrivit art. 99 alin. (1) pct. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege. 

Noi reguli pentru bicicliști

Potrivit MAI, peste 1.700 de accidente s-au produs între 1 ianuarie 2019 și 15 septembrie 2020, din cauza neatenției pietonilor, în urma cărora au murit 457 de persoane și aproape 1.300 au fost rănite. Totodată, MAI vrea să impună o limită de viteză pentru biciclişti: 30 km/h.

„Se interzice conducătorilor de biciclete să circule cu acestea cu o viteză mai mare de 30 km/h”, potrivit proiectului.

Respectivul proiect pentru modificarea Codului Rutier este în dezbatere publică până la începutul lunii mai. Ultima modificare semnificativă a Codului Rutier a fost în toamna anului 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel