Cod Fiscal. Discuție privată cu Dobre (PSD). Biriș: A fost șocat când a aflat

Gabriel Biriș, secretar de stat în Guvernul Cioloș, a povestit ce discuție a avut cu Adrian Dobre, secretar de stat și purtătorul de cuvânt al PSD, vizavi de modificările Codului Fiscal.

"Aseara, inainte de emisiune am avut o discutie cu Adrian Dobre, secretarul de stat de la ministerul ala despre mediul de afaceri si IMM-uri...

A fost socat cand i-am spus ca OUG aprobata ieri sterge Romania de pe harta investitorilor noi (mari sau mici, nu conteaza) prin faptul ca au eliminat (la fel ca in 2012) posibilitatea companiilor nou infiintate de a opta pentru plata impozit pe profit. Cand a inteles ce ii zic, reactia domniei sale a fost ceva de genul "nu se poate, gresesti, nu am facut noi asa ceva. O sa verific maine, e imposibil sa fi facut noi asa ceva!".

I-am mai spus ceva, pe care vi-l zic si voua: ridicarea plafonului pentru micro la 1 milion inseamna inceputul sfarsitului pentru acest regim simplificat, excelent pentru intreprinderile mici.

[citeste si]

Motivul este unul foarte simplu: dupa cum stim, Directiva 112 interzice statelor membre impozite pe cifra de afaceri, altul decat TVA. Atat timp cat regimul pentru micro s-a aplicat la o cifra de afaceri mica (100k sau chiar 500k), am stat sub radar pentru ca masura nu crea distorsiuni. Prin supralicitare, tocmai s-a intrat pe radar: o masura care se aplica (obligatoriu!!!) la 80% din companii nu mai are cum sa nu puna problema distoriunilor. Nu sunt Mafalda, asta e profesia mea. O fac de peste 22 ani", a spus Gabriel Biriș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel