CNMR, precizări privind greva din Educație

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) este alături de membrii săi din învăţământ şi susţine efortul suţinut al acestora în vederea creşterii salariilor cadrelor din educaţie, potrivit AID.

Totodată, reprezentanţii CNMR susţin protestul profesorilor programat pentru data de 1 iunie a.c., dacă negocierile între sindicate şi oficiali vor fi iarăşi soldate eşecului.

De asemenea, CNMR consideră necesară fixarea Educaţiei ca prioritate naţională a României, alături de Sănătate. Însuşi Preşedintele României, Klaus Iohannis, declara, la începutul acestui an, că "a asumat educaţia ca prioritate naţională din convingerea profundă că viitorul României este strâns legat de educaţie". Modul de funcţionare a sistemului de educatie şi efectele acestuia au implicatii asupra societăţii, facând indiscutabil subiectul unei strategii de securitate naţională.

Astfel, solicităm oficialilor să se aşeze la masa negocierilor şi cu responsabilitate să trateze domeniul educaţiei şi modul în care se face remunerarea oamenilor din sistem, aducându-şi mereu aminte că o ţară modernă, puternică şi securizată se clădeşte doar prin educaţie, iar o populaţie educată nu va fi niciodată uşor de manipulat. Iar pentru a ajunge la rezultate notabile, este nevoie de investiţii considerabile.

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel