CNMR, întrevedere cu un ministru din Guvernul Tudose. Rezultatul discuției

La sediul Ministerului Cercetării a avut loc întâlnirea trimestrială între Ministrul Cercetării, condus de Ministru Lucian Georgescu și o delegatie a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănașu.

În urmă discuției, au rezultat următoarele:

”1.Asigurarea unui tratament corect și nediscriminatoriu pentru toți beneficiarii sistemului de cercetare, astfel încât Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare (INCD) să nu mai fie dezavantajat de lipsă unor finanțări constante și competiția cu instituții și organizații cu buget asigurat integral.

2.Constituirea unui Grup de Lucru mixt, în vederea identificării surselor de finanțare pentru dezvoltarea de către Ministrul Cercetării a trei stațiuni de cercetare în județele Covasna, Harghita și Mureș.

3.Dezvoltarea unui Program Național bazat pe ,,clustere regionale", care să descentralizeze procesul de Cercetare și Inovare. Astfel, clusterele includ un sistem integrat de beneficiari format din:

-institute sau unități de cercetare;

-organizații non-guvernamentale;

-întreprinderi mici și mijlocii.

4.Asumarea de către domnul Ministru Lucian Georgescu a finalizării și contractării granturilor PCCF până la data de 31 Decembrie 2017.Evaluarea este realizată cu evaluatori români și străini din bază de date Brain Map”, se arată pe site-ul AID.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel