CNA nu a putut lua o decizie în cazul EvZ-Antena 3. Negrea-Prestatorul îşi distruge singur probele pentru procesul de fals şi înşelăciune

stelian-negrea-cna
stelian-negrea-cna

Audierile de marţi, de la CNA, pornite de la ”dezvăluirile” lui Stelian Negrea despre Antena 3, nu au dus la nicio decizie. Instituţia care reglementează CNA nu a dat nici măcar un comunicat, pe site, ceea ce arată că lucrurile nu au decurs conform planului Puterii. Reprezentanţii PDL în Consiliu au dat însă declaraţii în nume propriu, în presa portocalie, continuând campania de discreditare a postului de televiziune, dar nu au avut cum să atragă instituţia în acest joc.

Din punct de vedere legal, CNA nici măcar nu avea de ce să audieze Antena 3, pentru relaţiile de afaceri ale Intact media Group cu firma privată Gershwin Media SRL. Stelian Negrea, proprietarul Gershwin Media, a prezentat ieri, în faţa CNA, mai multe înregistrări audio ale unor discuţii pe care le-a avut cu directorul general al Intact Media Group, Codruţ Şereş, din care reiese cum acesta îi "recomanda" ce oameni politici şi ce companii să atace sau nu. Negrea este în continuare prezentat de presa Puterii ca fost senior-editor în cadrul Antena 3 şi coordonator al Departamentului Investigaţii al trustului, deşi aceste funcţii nu există în organigrama postului. Negrea le-a predat membrilor CNA copii ale mai multor e-mail-uri pe care le-ar fi schimbat cu Şereş. Demersul este inutil, aşa cum aminteam, dar în plus anulează valoarea acestor probe în justiţie, pe numele lui Negrea fiind făcută o plângere, pentru defăimare, fals şi înşelăciune, de către reprezentanţii Intact.

Stelian Negrea – Prestatorul. Ce a ascuns Evenimentul Zilei, în campania sa de distrugere a televiziunilor nesubordonate Puterii

Evenimentul Zilei recunoaşte, fără să vrea, că Negrea nu avea relaţii cu Antena 3, deci nu avea de ce să fie analizată activitatea postului de către CNA: ”Negrea a mai precizat că departamentul de investigaţii pe care îl coordona nu se subordona, din punct de vedere editorial, redactorului-şef ci managerului general al Intact, fostul ministru al economiei, Codruţ Şereş”, scrie EvZ. Avocaţii postului de televiziune au declarat în faţa CNA că nici Stelian Negrea şi nici firma acestuia nu au avut vreo relaţie contractuală cu Antena 1 sau Antena 3 şi nici cu societăţile care deţin licenţele pentru aceste televiziuni. Iar Intact nu poate fi citată în faţa CNA, căci nu are nicio calitate, nedeţinând nicio licenţă TV.

O nouă aluzie la calitatea de ofiţer acoperit

Cristina Trepcea, membru CNA, a spus în plen că nu este de acord cu astfel de practici "securiste", referindu-se la poziţia lui Negrea care ar fi rămas în trust (încasând banii din contractul de prestări servicii degeaba-n.r.) pentru a putea să-l demaşte pe liderul politic Dan Voiculescu.EvZ scrie că Trepcea a mers chiar mai departe şi l-a întrebat pe Negrea: "Le-aţi strâns dumneavoastră sau nu ştiu ce servicii?". Narcisa Iorga, membru CNA şi fostă purtătoare de cuvânt a PDL, a arătat că demersurile jurnaliştilor care denunţă intruziunile editoriale ar trebui susţinute, nu blamate.

Pentru că nu poate folosi instituţia pe care o conduce în reglarea de conturi cu Antenele, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ioan Onisei, a declarat EvZ că organele de drept ar trebui să verifice dacă nu cumva "se întrunesc elementele constitutive ale comiterii infracţiunii de şantaj".

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să verifice monitorizările emisiunilor postului, în care Stelian Negrea era prezentat cu funcţia de senior-editor în cadrul Antena 3, înainte de a lua o decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel