Cluj: Sistemul de iluminat public din Dej va fi modernizat cu 10 milioane de lei, din fonduri europene

Sistemul de iluminat public din municipiul Dej va fi modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 10 milioane de lei.

"În municipiul Dej (jud. Cluj), sistemul de iluminat public va fi modernizat printr-un proiect finanţat din fonduri europene, asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Contractul de finanţare, în valoare de aproape 10 milioane de lei, a fost semnat astăzi, 1 noiembrie, şi vizează: schimbarea a 2.217 corpuri de iluminat; implementarea unui sistem de telegestiune a sistemului de iluminat public", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de MDRAP.

În urma implementării proiectului se aşteaptă creşterea nivelului de iluminare mediu conform standardului european SR-EN 13201:2015, scăderea consumului anual de energie din iluminat public cu peste 50%, scăderea emisiilor anuale de echivalent CO2 cu peste 50% şi creşterea siguranţei traficului rutier şi pietonal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel