Climă Acord Paris. Donald Trump, răsturnare de situație

Preşedintele american, Donald Trump, ar fi dispus să semneze Acordul de la Paris privind schimbările climatice, numai dacă include modificări importante.

În iunie 2017, Donald Trump a anunţat că Statele Unite se retrag din Acordul de la Paris, considerându-l un "acord prost" pentru economia americană, decizie dezaprobată la nivel global.

Deşi rămâne ferm în criticile sale la adresa cordului semnat de predecesorul său Barack Obama, Donald Trump s-a arătat dispus să semneze un acord revizuit.

"Acordul de la Paris ar fi pentru noi un dezastru", a afirmat liderul de la Casa Albă.

"Dacă fac un acord bun, există întotdeauna o şansă ca să ne întoarcem", a adăugat el, descriind acordul ca "îngrozitor" şi "inechitabil" pentru Statele Unite.

[citeste si]

Acest tratat istoric a fost semnat de 197 de naţiuni în 2015 după intense negocieri la Paris unde toate ţările şi-au luat angajamente voluntare de a-şi reduce emisiile de carbon.

"Dacă cineva spune 'reveniţi în Acordul de la Paris', va trebui să fie complet diferit, pentru că avem un acord îngrozitor", a declarat Donald Trump în cursul interviului.

"Aş putea să mă întorc? Da, m-aş întoarce. Aş vrea asta", a mai spus preşedintele american.

Donald Trump, care a lăsat deja întredeschisă uşa pentru o revenire în Acordul de la Paris în cazul unor renegocieri asupra cărora a rămas, totuşi, evaziv, a declarat la începutul lui ianuarie că Statele Unite ar putea "teoretic să revină" în acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel