Ai încercat, până acum, ciorba de salată? Dacă nu, ar fi cazul. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
200 g slănină afumată
2 salate
3 căţei de usturoi
o lingură de ulei de măsline pt gătit
2 linguri de făină
o legătură de mărar
o lingură de delikat
sare, piper
500 ml smântână+200 ml lapte
2 linguri de oţet
Cum se prepară
Se spala salata şi se taie nu foarte mărunt. Se taie feliuţe slăninuţa, se pune o lingură de ulei de măsline într-o cratiţă şi se pune la prăjit. Se ia de pe foc cratiţa, se adaugă cei trei căţei de usturoi pisaţi, se amestecă repede şi se mai adaugă cele 2 linguri de făină, scrie gustos.ro. Se pune cratiţa din nou pe foc şi se stinge cu trei litri de apă.
Se pune salata verde, se lasă la fiert cca 10 min, după care se diluează smântâna cu laptele - se pune peste smântână un polonic de supă pentru ca smântâna să nu se taie -, apoi se adaugă în ciorbă. Se pune o lingură de delikat, apoi se mai poate adăuga sare şi piper după gust. Se acreşte cu 2 linguri de oţet.
După ce am oprit focul, se adaugă mărarul şi se pune capacul. Ciorba se lasa acoperită cel puţin 10 min înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu