Ciorbă de roşii. Rețeta perfectă de vară

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (brygidka10)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (brygidka10)

Ciorba de roșii se află pe lista preparatelor de sezon. Este răcoritoare și foarte gustoasă. Iată rețeta...

Ingrediente

- 1 kg roşii
- 1 ţelină rădăcină
- 1 dovlecel
- 2 ardei roşii
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 2 lingurite ulei
- 100 g fulgi de ovăz
- 1 legatura pătrunjel verde

Cum se prepară

Pentru început, se curăţă şi se spală toate legumele. Se pun la fiert cu apă şi sare, la foc mic, acoperite cu un capac. Dovlecelul se pune la o jumătate de oră după ce au fiert celelalte legume, ca să nu se zdrobească, potrivit retete.unica.ro. Se verifică dacă au fiert toate legumele. Ceapa şi ţelina se dau deoparte, iar roşiile, morcovii, dovlecelul şi ardeii se pasează foarte fin cu blenderul şi se amestecă cu zeama în care au fiert.

Se pun din nou pe aragaz să mai fiarbă 20-30 de minute, să dea în câteva clocote. Se potrivesc cu sare, piper şi se mai adaugă puţin ulei. Ciorba de roşii se ornează cu pătrunjel verde şi busuioc şi se serveşte cu crutoane de pâine cu usturoi. Pentru un plus de gust, poți presăra deasupra ciorbei parmezan ras sau cubulețe de brânză feta.

Vezi și: Ciorbă țărănească de pasăre. Rețeta veche din 1955

Salam de biscuiți cu fistic și caramel sărat. Rețeta lui Vlăduț

BONUS: Ciorbă de perişoare. Rețeta clasică

Ingrediente

- 3 morcovi
- 1 lingura făină
- 100 g orez bob rotund
- 1 ceapă
- 600 g carne tocată

Pentru perişoare 

- 1 litru zeamă de varză sau castraveţi în saramură
- 2 roşii în bulion
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 ardei gras verde
- 1/2 ţelină mică
- 1 rădăcină pătrunjel
- praf de sare
- 2 ouă
- 1/2 legătură pătrunjel

Cum se prepară

Toate zarzavaturile pentru ciorba de perișoare se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare. Se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare, potrivit retete.unica.ro.

Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele. Se pune la călit ceapa, apoi se adaugă orezul (prefiert). Se lasă pentru un minut pe foc, după care se adaugă apă și se lasă să clocotească pentru câteva minute. Carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, verdețurile tocate, sare și piper. Apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare.

Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă şi zeama cu care se acreşte. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune pătrunjelul fin tocat.

Dacă ciorba a ieșit prea acră, o poți repara adăugând ingrediente dulci, smântână lichidă sau puțin bicarbonat de sodiu. Pentru un plus de aromă, în ciorba de perișoare poți adăuga și un ardei iute tocat mărunt, chiar de la începutul gătirii.

Vezi și: Ciorbă de burtă cu smântână. Rețeta clasică

Pandișpan cu cireșe. Rețeta foarte simplă de sezon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel