Cioloș se războiește cu Ponta. Replică acidă: Sunt DEPLASATE!

Dacian Cioloș i-a răspuns lui Victor Ponta după ce acesta din urmă l-a acuzat de ''mitocănie'' pentru că nu i-a invitat pe cei care au contribuit la proiectul de la Deveselu - Mircea Duşa, Titus Corlăţean şi Bogdan Aurescu.

"Azi s-a inaugurat la Deveselu Scutul Antirachetă, fruct al Parteneriatului Strategic cu SUA, obiectivul fiind ca acesta să fie inclus curând într-un sistem integrat de apărare anti-rachetă al NATO.

Să fim clari: este un proiect asumat de SUA, cu sprijinul României, care va beneficia alături de celelalte state aliate din zonă de acest sistem de apărare. La realizarea lui și-au adus contribuția începând cu 2008, în multe cazuri determinantă, mai mulți lideri politici cu funcții în stat, militari, experți care merită cu toții felicitări și mulțumiri pentru acest proiect, esențial pentru securitatea României. Cunosc personal meritul mai multora dintre aceștia, dar nu îndrăznesc să-i menționez eu pentru a nu face greșeala de a supăra pe cineva prin omisiune.

Personal nu am niciun merit în acest proiect, iar prezența mea azi la Deveselu a fost determinată de funcția pe care, vremelnic, o ocup în stat.

În intervenția mea de azi la ceremonia de inaugurare am mulțumit tuturor acelora care au contribuit la acest proiect, fără să îndrăznesc a-i numi din motivele menționate mai sus.

Am văzut acuzele complet gratuite pe care mi le aduce Victor Ponta în legătură cu acest lucru.

Doresc să precizez că invitațiile la ceremonie precum și conținutul acesteia au avut ca actor principal Ambasada SUA (SUA fiind deținătorul acestei facilități de apărare de la Deveselu), desigur în consultare cu Ministerul Apărării și cu celelalte instituții guvernamentale cu atribuții în domeniu. În consecință, gazda evenimentului nu am fost eu așa încât invitarea participanților nu cădea în sarcina mea ca prim ministru.

Îmi pare rău că neinvitarea la eveniment a cauzat nemulțumiri unora, probabil îndreptățite, dar acuzațiile tale, Victor, cu tot respectul, mi se par deplasate. Am cerut Ministerului Apărării să clarifice condițiile organizării ceremoniei, ca să nu existe ambiguități.

Repet, meritul pentru realizarea de la Deveselu este al mai multor oameni, și în niciun caz al meu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel