Chirieac: NU au fost rostite de președintele Iohannis. Era FIRESC, NORMAL

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Bogdan Chirieac este de părere că președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să condamne abuzurile dovedite din justiție, existând numeroase astfel de cazuri celebre. 

Analistul spune că în ciuda abuzurilor semnalate de presă, președintele Klaus Iohannis s-a arătat mulțumit de fiecare dată de structurile de forță. 

"Nu l-am auzit niciodată pe președinte să condamne valul de acuze pe care l-a semnalat presa. Dacă fiecare dintre puterile statului este cenzurată de alegători, de exemplu legislativul o dată la patru ani, în cazul puterii judecătorești, pe actuala organizare, care lasă enorm de mult de dorit, vedeți că se cere justiției să se autoregleze. Justiția nu a reușit acest lucru până în acest moment. Asta, deși din 2005 de când s-au dat noile legi ar fi avut timp pentru așa ceva. Președintele a spus mereu că este mulțumit de structurile de forță, dar niciodată nu l-am auzit, cel puțin eu, să spună de exemplu că un caz precum procurorul Negulescu nu face cinste magistraturii române. Pe președintele Iohannis, ca liberal, subliniez, ca liberal, care ține la democrație, la drepturile omului, nu l-am auzit să spună cum a fost posibil ca în cazul Rarinca, 11 judecători să o țină pe femeia aia în pușcărie șase luni de zile. Toate aceste întrebări firești, normale, nu au fost rostite de președintele Iohnnis," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Situația creată în jurul SPP-ului 

În cee ce privește situația creată în jurul SPP-ului, analistul Bogdan Chirieac spune că nu crede în acuzațiile lansate recent. 

"Vis-a-vis de SPP și despre ceea ce se spune, eu am văzut multe în perioada aceasta, mai ales de când suntem în prima linie a războiului româno-român. Niciodată în valul acesta de dezvăluiri care ne-a cutremurat ca națiune, ca stat, nu am auzit despre două servicii să facă poliție politică: SPP și SIE. Despre SRI lucrurile s-au îmbunatățit în momentul în care s-a schimbat directorul acestei instituții, în ianuarie 2015. Toată lumea recunoaște că a început o epocă nouă. SPP și SIE nu au fost acuzate niciodată de poliție politică. Niciodată nu am auzit pe cineva să îi acuze pe generalul Pahonțu sau pe generalul Predoiu de poliție politică. Ei nu au fost în sufrageria lui Oprea. Alte persoane au fost. Eu nu citesc așa lucrul acesta, că ofițerul SPP care îl însoțește pe demnitar raporteză discuțiile. Eu cred că dacă e nevoie se ascultă telefonul, nu e nevoie să raporteze ofițerul SPP," a mai spus Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel