Chirieac: Kovesi - revocare, în tandem cu suspendarea lui Dăncilă

Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis
Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis

Revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi ar fi posibilă, din punctul de vedere al analistului Bogdan Chirieac, doar în contextul în care Viorica Dăncilă ar fi suspendată în urma punerii în practică a unui dosar penal.

Analistul Bogdan Chirieac consideră că, în acest moment, președintele Klaus Iohannis nu o va revoca pe șefa DNA pentru că ar "pierde enorm din electoratul său".

"Nu ar fi prima dată când politicieni din România pun interesul personal deasupra legilor țării", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Un alt dosar pentru Dăncilă

Bogdan Chirieac consideră că există posibilitatea unei revocări doar în cazul în care ar avea de suferit și premierul Viorica Dăncilă.

"O posibilă revocare ar putea să existe doar dacă se pune în practică dosarul penal de înaltă trădare pentru doamna Dăncilă sau un alt dosar, pentru că dosarul cu înaltă trădare bate prea tare la ochi. Adică să fii anti-israelian și anti-american chiar așa, de-a dreptul, e greu. Și atunci poate că îi vor inventa un alt dosar doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă, suspendată, ar merge în tandem cu revocarea doamnei Kovesi. Doar revocarea doamnei Kovesi nu se va întâmpla", a mai spus analistul.

"Kovesi ar fi un candidat puternic la prezidențiale"

În ipoteza în care Laura Codruța Kovesi s-ar gândi să intre în luptă pentru Cotroceni, Bogdan Chirieac susține că ar fi un candidat puternic.

"Doamna Kovesi ar fi un candidat puternic la prezidențiale, dar nu cred că ar avea șanse să câștige. Te duci într-un electorat de 5-10-15% cu o campanie electorală foarte bună, ceea ce, sigur, înseamnă enorm. (...) Nu va câștiga, dar un candidat puternic va fi. E o persoană care ar putea să facă jocuri în turul al doilea și să creeze un viitor partid. Deci, lucrurile astea se pot întâmpla dacă dânsa dorește lucrul acesta", a completat Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel