Chirieac: ”Iohannis a recunoscut”. Dosar Lazăr, explicația răspunsului

Klaus Iohannis și Liviu Dragnea
Klaus Iohannis și Liviu Dragnea

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis, în legătură cu ordonanța de clasare din dosarul de candidatură al procurolui general Augustin Lazăr, dar și despre guvernarea PSD.

Klaus Iohannis a răspuns, astăzi, la întrebarea referitoare la existența ordonanței de clasare, în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr: "Una cu alta, pot să vă asigur că nu au niciun fel de legătură".

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că președintele a oferit un răspuns implicit:

"Preşedintele cred că a fost sfătuit de un consilier să dea acest răspuns. Pentru mine și cred că pentru toată lumea, răspunsul este clar, implicit. Întrebarea a sunat aşa: "Domnule, la dosarul domnului Lazăr, a fost ordonanţa de clasare a dosarului matale?". Asta l-a întrebat ziaristul. Şi domnul preşedinte a răspuns: "una cu alta" - deci ordonanța de clasare şi numirea lui Augustin Lazăr procuror general nu au nicio legătură. Omul a recunoscut că în dosar se află ordonanţa de clasare, dar numirea domnului Augustin Lazăr ca procuror general nu are legătură cu această ordonanţă", a spus Bogdan Chirieac, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Ăștia au fost aleși, ăștia conduc Guvernul și Parlamentul"

Întrebat de jurnaliști dacă este de părere că România ar fi putut fi pregătită mai bine pentru preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, Klaus Iohannis a declarat că "am fi putut fi mult mult mai bine pregătiți, cum am fi putut să avem o clasă politică mult mult mai bună, fără infractori - că penali nu mai am voie să spun - și am fi fost în poziția să folosim ceea ce se numește o fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea României, pentru calea noastră europeană pe care ne-o dorim, mi-o doresc. N-a fost să fie. Ăștia au fost aleși, ăștia conduc Guvernul și Parlamentul. Așa este în democrație, cine este ales, ăla conduce".

"Când a spus omul că "ăştia au fost aleşi"... eu am mai înţeles ceva. Probabil că statul subteran s-a resemnat şi nu va mai încerca să dea Guvernul jos prin forţă. A spus că România ar putea să fie mai bine pregătită pentru aceste şase luni, responsabilitatea principală, însă, cu toată dragostea, este a preşedintelui ţării. Ce a făcut domnia sa a fost să continue politica lui Băsescu şi a pregătit acest dezastru. Câtă vreme președintele se ceartă cu Guvernul şi Parlamentul, ce să pregătească România în cele şase luni? Ce interese să-şi apere?", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel