Chirieac îl critică pe Iohannis: Cu asta vrei să intri în istorie?

Președintele Klaus Iohannis a plecat la Bruxelles fără să consulte Parlamentul. Analistul politic Bogdan Chirieac atrage atenția că felul în care va rămâne România în UE interesează pe toți românii, nu numai pe președintele Klaus Iohannis. 

În urmă cu o zi, Parlamentul a dat un semnal de putere către Klaus Iohannis, când a adoptat o Declarație inițiată de Călin Popescu Tăriceanu, prin care-l acuză pe președinte de ”uzurpare” a dreptului Parlamentului de a trage Guvernul la răspundere, în ceea ce privește OUG 13. După vot, Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat, a afirmat că, deși nu era obligatoriu, consideră că președintele Iohannis trebuia să vină în fața Parlamentului înainte să plece la Bruxelles. 

[citeste si]

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că ”este o presiune a Parlamentului în urma căreia președintele trebuia să se replieze, fiindcă este vorba despre Parlamentul României. Este profund greșit să ai atitudinea lui Traian Băsescu. Nu rezolvi nimic cu această atitudine, absolut nimic nu rezolvi. Și Parlamentul a dat semne că este interesat de lucrurile care se petrec acolo- n.r. la Bruxelles. Președintele ce trebuia să facă? Să-i obrăznicească pe parlamentari? Nu! Trebuia să meargă să discute cu ei, pentru numele lui Dumnezeu! Klaus Iohannis are cu totul alt potențial decât Traian Băsescu. Poate să facă servicii istorice țării sale, adică România. De ce să te pliezi pe modul de a face politică al fostului președinte Traian Băsescu. Cu asta vrei să intri în istorie, cu ce a intrat Traian Băsescu, cu o pereche de cătușe? Nu! Președintele Iohannis poate intra în istorie ca președintele care a așezat România la locul ei în UE. De ce să nu rămână precum Emil Constantinescu care a deschis porțile UE? Ce câștigi prin această atitudine? Da, Parlamentul a dat un semnal: `dom`ne, suntem interesați, hai să vorbim`. Răspunsul de acolo este `plecați, nu contați`. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel