EXCLUSIV  Chirieac, după sondajul DC News: Iohannis a creat un ring în care a intrat dânsul cu PSD-ul

Peste 44.000 de români au răspuns la o întrebare adresată de jurnaliștii DC News. "Ce ar trebui să facă guvernul Grindeanu?", în contextul scandalului din justiție, iar cititorii au avut trei variante din care au putut alege: Să demisioneze/ Să reziste/ Să retragă OUG.

15% dintre cititori au ales varianta "Să demisioneze". Cei care au votat ca Guvernul Grindeanu să reziste reprezintă 52,59% din voturi. 14.360 de respondenți susțin retragerea OUG.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat rezultatul sondajului în direct la România TV.

"Datele din sondaj mi se par foarte pertinente. Aproximativ 40.000 de oameni au răspuns la întrebare. 52% o fi astăzi procentul PSD și atunci oamenii aceștia vor ca PSD și guvernul să reziste. În partea cealaltă, cei care vor demisia guvernului sau retragerea ordonanețelor reprezintă în total 48%. Așa arată societatea românească. O parte dintre cetățeni doresc retragerea ordonanței și trimiterea sa în Parlament. Dar guvernul, în acest moment, și după presiunile făcute de președintele Klaus Iohannis, nu poate retrage ordonanța decât cu costuri politice uriașe. Practic ar fi riscul să-i dezamăgească pe cei 52% care își doresc ca guvernul să reziste. Klaus Iohannis a creat un ring în care a intrat dânsul cu PSD-ul. Nu s-a dat posibilitatea unor negocieri, găsirii unor soluții pașnice - ca să spun așa - pur și simplu s-a mers în forță, și de-o parte, și de alta, iar rezultatul este că s-a scindat foarte puternic electoratul. Sute de mii de oameni sunt în stradă, alte milioane de persoane sunt acasă și nu toți aprobă ceea ce se întâmplă în acest moment", a zis Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: SONDAJ: România, scindată de scandalul momentului. Guvernul, decizie-cheie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel