Chirieac: "Este începerea oficială a unui nou Război Rece"

Vladimir Putin a avut un discurs imediat după ce Crimeea a fost anexată Rusiei. 

Într-o intervenție telefonică la România TV, Bogdan Chirieac a spus că acest moment reprezintă începerea oficială a unui nou Război Rece.

"Vestea este că a început noul Război Rece. Acest lucru va modifica fundamental politica externă internațională. Va modifica fundamental relațiile Est-Vest. Va fi un Război Rece în care - cel puțin pasiv - va fi parte și China, dar și India. Vladimir Putin a mulțumit oficial conducerii Chinei. Am auzit și faptul că a spus că nu vor urma alte anexări. Este greu de crezut judecând după Transnistria și după referendumul care urmează să fie organizat curând. În orice caz, în acest moment, avem de-a face cu începerea oficială a unui nou Război Rece. Tot ce am cunoscut în ultimii 25  de ani de la prăbușirea comunismului se va modifica fundamental în perioada care urmează", a spus Bogdan Chirieac.

"Este un moment dificil atunci când se relansează Războiul Rece. România nu cred că trebuie să aibă o poziție individuală în acest moment. Nici nu avem capacitatea, nici nu este momentul potrivit, nici dezvoltarea economică nu permite așa ceva. România trebuie să se poziționeze strict în ceea ce va hotărî NATO. Uniunea Europeană nu va hotărî prea curând. Problemele sunt mari pentru Uniunea Europeană, dar în NATO - unde există o conducere unică - acolo se vor lua decizii", a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel