China, măsură DURĂ pentru SUA. Impune restricții împotriva diplomaților americani

China a anunțat că va impune mai multe restricții diplomaților americani.

China a anunţat că impune restricţii împotriva diplomaţilor americani prezenţi pe teritoriul ţării, inclusiv la Hong Kong, în numele reciprocităţii, transmite Agerpres, citând AFP.  Decizia a fost luată după măsuri anunțate de SUA la începutul lunii.

Beijingul nu a precizat însă despre constrângeri este vorba, însă recent Washingtonul a impus împotriva corpului diplomatic chinez restricţii precum obligativitatea de a cere o autorizaţie pentru a se putea deplasa la universităţi sau a se întâlni cu parlamentari locali, dar și mai multe măsuri în ceea ce privește organizarea evenimentelor culturale de către misiunile diplomatice chineze.

"Aceste acţiuni americane au încălcat grav legislaţia internaţională şi normele fundamentale ale relaţiilor internaţionale", a denunţat vineri seara, într-un comunicat, Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez.

Administraţia Trump a anunţat că a luat aceste măsuri pentru că diplomaţii săi sunt victime în China ale unor restricţii de acces la persoane utile pentru înţelegerea mizelor locale.

"China a publicat recent o notă diplomatică ce impune, în numele reciprocităţii, restricţii pentru activităţile ambasadelor şi consulatelor americane în China, inclusiv pentru consulatul american din Hong Kong şi personalul său", a subliniat acesta.

Această decizie intervine pe fondul unei puternice deteriorări a relaţiilor dintre China şi SUA, rivale în domeniile economic şi tehnologic,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel