China, decizie privind cheltuielile pentru apărare

Bugetul apărării al Chinei, la un sfert decât cel al SUA din 2019
Bugetul apărării al Chinei, la un sfert decât cel al SUA din 2019

Cheltuielile cu apărarea Chinei din acest an vor crește,  potrivit unui raport publicat vineri, la deschiderea reuniunii parlamentare anuale a țării, cu o rată mai redusă decât anul trecut, relatează Reuters.

China a decis creșterea cheltuielilor pentru apărare  cu 6,6% față de 2019,  potrivit unui raport publicat vineri, la deschiderea reuniunii parlamentare anuale a țării, cu o rată mai redusă decât anul trecut, relatează Reuters.

Suma (178,16 miliarde de dolari) este privită drept un barometru al modului în care țara își va consolida capacitățile militare.

Economia Chinei a scăzut cu 6,8% în primul trimestru al anului 2020, comparativ cu un anul precedent, pe măsură ce noul coronavirus s-a extins din Wuhan, unde a apărut la sfârșitul anului trecut.

China a omis, pentru prima dată, o țintă de creștere economică în 2020 și a promis sprijin guvernamental pentru economie în raportul de lucru al premierului Li Keqiang, care a deschis reuniunea anuală a parlamentului.

În ciuda epidemiei de coronavirus, forțele armate ale Chinei și Statelor Unite au rămas active în Marea Chinei de Sud și în zona Taiwanului.

Ministerul Securității Statului a avertizat într-un recent raport intern că țara s-a confruntat cu un val în creștere de ostilitate în urma izbucnirii pandemiei, care ar putea conduce la o confruntare armată cu Statele Unite.

Bugetul apărării al Chinei în 2020 reprezintă aproximativ un sfert din bugetul de apărare al SUA de anul trecut, care a fost de 686 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel